Facebook hozzászólás

A NIKONTIN ÁRA

Letenni se könnyű, hát még kigyógyulni!

Még az erős dohányosok szíve is pár év után nagyjából rendbe jöhet, ha abbahagyják a dohányzást, de a teljes gyógyuláshoz jóval több idő kell. Az amerikai orvosok publikációjától a Piac és profit számolt be.

Már néhány évet követően csökken a szívinfarktus, az agyvérzés , a szívleállás esélye, ha megszabadulunk a nikotintól és a többi károsanyagtól, számoltak be amerikai orvosok a JAMA szakfolyóiratban.

Koponya dohányzik, Kép: pexels
Kép: pexels

Vizsgálataik szerint már a dohányzás feladása után öt évvel jelentős javulás áll be a szervezetben – ám mindenesetre 10-15 évnek kell eltelnie, mire olyan állapot alakul ki, amely alig marad el azokétól, akik soha nem dohányoztak.

További részelteket a Piac és Profit oldalán találsz!

Mennyi esélyed van a szív- és érrendszeri betegségekre? Most megtudhatod!

Szív bukszusból kivágva, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Sok minden befolyásolhatja, hogy mennyire vagy hajlamos a szív- és érrendszeri betegségekre, a dohányzástól kezdve a zsíros ételeken át a túlsúlyig, a mozgásszegény életmódig. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyjából mindenféle betegségre nagyobb az esélyünk, ha felmenőink között valaki abban szenvedett. Így van ez a szívbetegségekkel is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!