Facebook hozzászólás

Magyar Európa első bormozija!

A dél-balatoni Kristinus Birtokon válthatunk jegyet Magyarország, sőt, Európa első bormozijába – adta hírül a turizmus.com! Kéthelyen, a Vinocinoban nemcsak díjnyertes borok és remek filmek várják az érdeklődőket.      

Kocciántás a bormoziban, Kép: turizmus.com
Kocciántás a bormoziban, Kép: turizmus.com

Pattogatott kukorica helyett grissini és házi készítésű szószok, hozzá díjnyertes borok várják a vendégeket, akik nívós új és régi mozifilmeket nézhetnek meg.

A turizmus.com írása szerint a Kristinus Borbirtok fejlesztésének másik eleme a tízszobás Vinotel, ahol kipihenhetik az utazás, a borozás, a szabadtéri színpadon tartott előadások fáradalmait. A kis szálloda kialakításánál az volt a fő szempont, hogy minden sarok, minden részlet a Balatonról és a borokról szóljanak.

A borbirtok szolgáltatásaihoz tartozik a nemcsak mozikedvelőket, szállóvendégeket fogadó Gasztro Műhely, ahol Komócsin Zoltán a séf. Ő korábban az Olympia étteremben dolgozott. A desszertekért a Four Seasons Gresham Palace-tól érkezett Kulcsár Erika felel. Mindkét név garancia a minőségre és a látványra – a kettő harmóniájának nagy fontosságot tulajdonítanak Kéthelyen a tulajdonosok.

Szállodai szoba a bormoziban, Kép: turizmus.com
Szállodai szoba a bormoziban, Kép: turizmus.com

A festői domboldal egy-egy dűlőjén egy-egy szőlőfajtát termesztenek, és boraikkal egyre több rangos elismerést szereznek: a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es Merlot-ját, Cabernet Franc-ja pedig arany minősítést szerzett ugyanezen a seregszemlén!

Nos ez is egy remek ötlet a hazai turizmus fejlesztésére! Gratulálunk!

Újdonság!
A szintén dél-balatoni Bujdosó Pincészet is új ötletekkel jelentkezett! Termékpalettája az elmúlt hetekben tovább bővült, ráadásul új dizájnra és több boruk esetében csavarzáras palackozásra állnak át. A részletekről itt olvashatsz!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!