>
Facebook hozzászólás

Markáns hidegfront repít vissza a télbe

Vedd vissza gyorsan a vastagabb kabátot, a sapkát, a kesztyűt! Vége a tavaszváró hangulatnak! A pénteki erős hidegfront visszahozza a fagyokat, és rendkívül nehéz napokat okoz az időjárásra érzékenyeknek.

Fázós nő, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az utóbbi idő a tavasz jegyében telt, kellemes hőmérsékletekkel, sok napsütéssel, most viszont újra télies fordulat következik. A pénteken átvonuló erős hidegfront mögött sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek fölénk a viharos északi széllel: a hétvégére visszatérnek az éjszakai fagyok, a délutánok pedig 10-12 fokkal hűvösebbek lesznek, mint egy héttel korábban. Pénteken még a front hatására a változékony időben esőre, záporra, vegyes halmazállapotú csapadékra is készülnünk kell, a hétvégén hideg, de napos időben bízhatunk – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

A hidegfront hatásait az északon élő, fokozottan időjárás-érzékenyek már csütörtök estétől megérezhetik, a déli tájakon lakók pedig szombat reggelig számíthatnak kellemetlen, sok ember esetében komoly egészségügyi kockázatot jelentő tünetekre.

− Ilyen időjárási helyzetben a legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, alvászavarral és ízületi panaszokkal keresnek fel bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok és a szívbetegek is, mert ilyenkor fokozottan megnő az infarktus kialakulásának kockázata – magyarázza a meteogyógyász. Komoly tünetek esetén javasolt a panasz mielőbbi kezelése. A viharos szél még tovább terheli a helyzetet, az egyetlen pozitívum, hogy a levegő kitisztul, jelentősen csökken a légszennyezettség.

5 gyógynövényes tipp megfázásra
Egy kis odafigyeléssel és a bükki füvesember javallataival megelőzhetjük a felsőlégúti, megfázásos panaszokat. Szabó Gyuri bácsi most a gyógyteák mellett az illóolajok használatára is tippeket ad.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!