Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Markáns hidegfront repít vissza a télbe

Vedd vissza gyorsan a vastagabb kabátot, a sapkát, a kesztyűt! Vége a tavaszváró hangulatnak! A pénteki erős hidegfront visszahozza a fagyokat, és rendkívül nehéz napokat okoz az időjárásra érzékenyeknek.

Fázós nő, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az utóbbi idő a tavasz jegyében telt, kellemes hőmérsékletekkel, sok napsütéssel, most viszont újra télies fordulat következik. A pénteken átvonuló erős hidegfront mögött sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek fölénk a viharos északi széllel: a hétvégére visszatérnek az éjszakai fagyok, a délutánok pedig 10-12 fokkal hűvösebbek lesznek, mint egy héttel korábban. Pénteken még a front hatására a változékony időben esőre, záporra, vegyes halmazállapotú csapadékra is készülnünk kell, a hétvégén hideg, de napos időben bízhatunk – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

A hidegfront hatásait az északon élő, fokozottan időjárás-érzékenyek már csütörtök estétől megérezhetik, a déli tájakon lakók pedig szombat reggelig számíthatnak kellemetlen, sok ember esetében komoly egészségügyi kockázatot jelentő tünetekre.

− Ilyen időjárási helyzetben a legtöbben fejfájással, ingadozó vérnyomással, alvászavarral és ízületi panaszokkal keresnek fel bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok és a szívbetegek is, mert ilyenkor fokozottan megnő az infarktus kialakulásának kockázata – magyarázza a meteogyógyász. Komoly tünetek esetén javasolt a panasz mielőbbi kezelése. A viharos szél még tovább terheli a helyzetet, az egyetlen pozitívum, hogy a levegő kitisztul, jelentősen csökken a légszennyezettség.

5 gyógynövényes tipp megfázásra
Egy kis odafigyeléssel és a bükki füvesember javallataival megelőzhetjük a felsőlégúti, megfázásos panaszokat. Szabó Gyuri bácsi most a gyógyteák mellett az illóolajok használatára is tippeket ad.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Gyors igenek és nemek

Nem a tükröt kell leszerelni a falról, hanem saját magadba kell nézned! Mit gondolsz, hogy fogsz kinézni a…

Nem Sándor és nem József, hanem Benedek hozza meg a meleget!

Hidegfront indította a hetet, mögötte a 22, 24 fokos hétvégét követően 15 fokot hűlt a levegő! Most még felhősebb…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!