>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Megint bekavarnak a frontok!

Kedden hirtelen felmelegszik a levegő, majd szerdán egy markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A rendkívüli változások nem csak a frontérzékenyek szervezetét terhelik meg! Ez egy igazi őszi szimfónia a zene világnapján!

Rendkívül változékony napokon vagyunk túl, és ez a változékonyság a következő napokon is folytatódik. Kedden egy ciklon előoldalán meleg légtömegek áramlanak fölénk, a délutáni időszakban helyenként a 25 fokot is elérhetik a délutáni csúcsértékek. Szerdán a ciklon markáns hidegfrontja éri el térségünket, amely még csütörtökön is hatást gyakorol időjárásunkra. A hirtelen változások és a sorra érkező frontok megterhelőek, az időjárás-érzékenyek nagyon nehéz időszak elé néznek – figyelmeztet a meteogyógyász.

Ősz, kotta, Kép:a pixaby
Ősz, kotta, Kép:a pixaby

Ritka az, hogy ilyen mértékű terhelést kell elviselnie szervezetünknek. Ilyenkor a legtöbben görcsös fejfájás, izom-és hasi görcsök miatt hívják fel a Meteo Klinikát, de nagyon sokan panaszkodnak kiugró vérnyomás-értékekre és szívproblémákra is. Az infarktusveszély és a stroke kialakulásának kockázata fokozottan megnő. A fejfájósok panaszai szintén fennállnak: a következő napokon a front és az erős szél hatására intenzív tünetek is felléphetnek. Azt javaslom, hogy aki ilyen vagy ehhez hasonló panaszokat tapasztalt az elmúlt és tapasztal a jelenlegi időjárási helyzetben is, mindenképpen jelentkezzen be egy meteogyógászati kivizsgálásra, és ne várja meg, amíg tovább romlik az állapota.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!