Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Megint bekavarnak a frontok!

Kedden hirtelen felmelegszik a levegő, majd szerdán egy markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A rendkívüli változások nem csak a frontérzékenyek szervezetét terhelik meg! Ez egy igazi őszi szimfónia a zene világnapján!

Rendkívül változékony napokon vagyunk túl, és ez a változékonyság a következő napokon is folytatódik. Kedden egy ciklon előoldalán meleg légtömegek áramlanak fölénk, a délutáni időszakban helyenként a 25 fokot is elérhetik a délutáni csúcsértékek. Szerdán a ciklon markáns hidegfrontja éri el térségünket, amely még csütörtökön is hatást gyakorol időjárásunkra. A hirtelen változások és a sorra érkező frontok megterhelőek, az időjárás-érzékenyek nagyon nehéz időszak elé néznek – figyelmeztet a meteogyógyász.

Ősz, kotta, Kép:a pixaby
Ősz, kotta, Kép:a pixaby

Ritka az, hogy ilyen mértékű terhelést kell elviselnie szervezetünknek. Ilyenkor a legtöbben görcsös fejfájás, izom-és hasi görcsök miatt hívják fel a Meteo Klinikát, de nagyon sokan panaszkodnak kiugró vérnyomás-értékekre és szívproblémákra is. Az infarktusveszély és a stroke kialakulásának kockázata fokozottan megnő. A fejfájósok panaszai szintén fennállnak: a következő napokon a front és az erős szél hatására intenzív tünetek is felléphetnek. Azt javaslom, hogy aki ilyen vagy ehhez hasonló panaszokat tapasztalt az elmúlt és tapasztal a jelenlegi időjárási helyzetben is, mindenképpen jelentkezzen be egy meteogyógászati kivizsgálásra, és ne várja meg, amíg tovább romlik az állapota.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!