Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos délutánokat és a rendkívül meleg éjszakákat követően. Sajnos ezek a kellemes hőmérsékletű napok ismét csak átmenetiek: keddtől ránk tör az év második hőhulláma! A hőmérséklet napról napra emelkedik! Szerdán már szinte országszerte 30 fok felett alakulnak a maximumok. Ha mindez nem lenne elég, csütörtökön még a fülledtség is fokozódik, majd aznap este egy hidegfront érkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Ismét frontmentes napok következnek tehát, az eseménytelen időben pedig egyre erősödik a kánikula. Már maga a melegedés is okozhat az arra érzékenyeknek migrént és vérnyomáspanaszokat, az országos hőségben pedig szinte mindenki tapasztalhat majd kellemetlen tüneteket. A szívbetegek a legveszélyeztetettebbek, a hőguta, a napszúrás és a kiszáradás kockázata pedig mindenkit fenyeget! Sajnos visszatérnek a trópusi éjszakák, ezzel együtt az alvászavarok is.

Üdítők nyárraÜdítők nyárra, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Ilyenkor a legtöbben vérnyomás-ingadozás és keringési problémák miatt keresnek meg minket, de emellett nagyon gyakori a migrénes fejfájás is. A tünetekre jellemző, hogy sokszor estére sem mérséklődnek számottevően, ezzel együtt pedig a pihenésre szánt órákat is rendkívül megkeserítik. Másnap pedig a kialvatlanság és a fáradtság hátráltatja a mindennapi tevékenységünket. Fontos tehát, hogy tartósan megszabaduljunk ezektől a veszélyeket is rejtő kellemetlenségektől! Visszatérő panaszok esetén nem érdemes tovább várni, hanem minél előbb célszerű részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!