Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Megőrülünk a migréntől a hétvégén!

Igazi hullámvasút most az időjárás! A múlt heti majd 30 fokot követően egy erős hidegfront nyomán egyik napról a másikra megjelentek a hajnali fagyok, és a nappali hőmérsékletekben is 15 fokos visszaeséseket tapasztaltunk. A lehűlés csak átmeneti, a hétvégére ismét melegedés érkezik, többfelé 20 fokot is mérhetünk! Nem lesz azonban jó idő, erős széllel és csapadékkal érkezik egy kettős front – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A kettős front már szombaton megérkezik, de erősebb hatást vasárnap fog kifejteni. Hidegfronti és melegfronti tünetek is jelentkezhetnek, nagyon sokan tapasztalhatnak most panaszokat! Leginkább migrénre kell számítaniuk az arra hajlamosaknak, emellett a szívbetegek és a vérnyomásproblémákkal élők is erős tünetekkel számoljanak. A nagy hőmérséklet-ingadozások pedig másokat is megviselhetnek, sokaknál felléphet alvászavar és rosszullét is.

Migrénes nő, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Sajnos több napon át tart az igénybevétel, és mivel még éjszaka is csak alig mérséklődnek az említett tünetek, így most sem számíthatunk arra, hogy kellőképpen kipihenhetjük magunkat. Gyengül az immunrendszerünk, a fényszegény időben pedig még kedvetlenség is társulhat a rossz közérzet mellé.

− Az időjárás eredetű panaszoknak tartósan is gátat szabhatunk: erre jó megoldás egy meteogyógyászati kivizsgálás. A fent felsorolt problémák kezelhetők, és a kivizsgálás után jelentősen mérsékelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

HÍREK

1 / 1 159

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!