Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a reggeli ködfoltok. Most is ez a helyzet: a szélvédett helyeken hajnalban párássá válik a levegő, és ez a pára, köd időnként nehezen szűnik meg. Ha feloszlott, akkor viszont késő nyárias hőmérsékletekben lehet részünk, a napsütés pedig kifejezetten kellemes hőérzetet teremt még a szél ellenére is – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Ez a makacs reggeli köd sokunknak okoz kellemetlenségeket. Először is, ezeken a tájakon fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai, másodszor a nyirkos időszakokban a kórokozók is könnyebben terjednek. Ráadásul a hő- és komfortérzet is romlik, a fényhiány miatt pedig fáradékonyabbakká válhatunk. Ha pedig ez az állapot tartósan fennáll, akkor az immunrendszer terheltsége is növekszik

Ködös őszi reggel, Kép: pxhere
Ködös őszi reggel, Kép: pxhere

Az ízületi bántalmak és az immunendszer gyengülése sokszor az időjárással, vagy annak változásával hozható összefüggésbe. Minket is sokan keresnek meg ilyenkor a lehangoltság és a romló komfortérzet miatt, és sokszor kiderül, hogy igen, valóban: a légköri folyamatokra való érzékenység húzódik meg a háttérben. Szerencsére van megoldás, ugyanis ezek a panaszok egy meteogyógyászati kivizsgálás után a legtöbb esetben eredményesen kezelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 157

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!