>
Facebook hozzászólás

Megzavarodunk a frontoktól

Rendkívül változékony hétvége jön! Minden irányból kerülgetnek bennünket a frontok. Nem csoda, ha az időjárás-érzékenyek nagyon megszenvedik! 

Fejfájás, Kép: pixabay
Front hátán front: fejfájást okozhat, Kép: pixabay

A meteogyógyászok is nehezen tudnak kiigazodni a mostani fronthelyzeten. Csütörtökön a Dunántúlt érte enyhe melegfronti hatás, míg pénteken az északon, északkeleten élők szenvedhetnek egy kettősfront hatásaitól. A hétvégén pedig az egész országon átvonul egy újabb kettősfront. Mindez térben és időben nagy változékonyságot fog okozni, ami komoly terhelést ró a legtöbb időjárás-érzékeny ember szervezetére.

Legrosszabbul az északi és keleti országrész jár. Ott a pénteki front hideg idővel párosul, a csapadék hó is lehet, és ilyenkor a legtöbben görcsös fejfájással, ingadozó vérnyomással, ízületi panaszokkal keresnek bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok is – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója. A szombaton érkező kettős front viszont országszerte jóval enyhébb, de kellemetlen, borús, csapadékos időt okoz. Ilyenkor nagyon gyakori a migrén, fáradtak, ingerültek, depressziósok vagyunk. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú.

Nejlonborzasztó
Bizonyítottan jó néhány állatfajnál meddőséget okozott a természetbe került, és ott elaprózodott műanyag. Az Európai Parlament 2025-re negyedére akarja csökkenteni a műanyagfelhasználást Európában, mert nincs más megoldás, ha el akarjuk kerülni a környezeti katasztrófát.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!