Facebook hozzászólás

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok pozitív hatásra gondolunk, amely a böjttel együtt jár. Ahogy megtisztulunk, szinte a gondolkodásunk is felfrissül, és tisztábban látunk sok mindent magunk körül, de a legfőbb hozadék mégiscsak az, hogy jót teszünk ízületeinknek, csökken a koleszterinszintünk, stabilizálódik a vérnyomásunk, erősödik az immunrendszerünk. És mivel a bőr az egyik legfontosabb kiválasztószervünk, nem mellékesen a bőrünk állapota is szebb lehet egy böjti időszak után. Mivel több zöldséget, gyümölcsöt eszünk, és jobban figyelünk a folyadékbevitelre is, ezt a bőrünk állapota is meghálálja.

Zöld zöldségek, gyümölcsök, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Elkezdődött a böjt, a szervezet megtisztulásának ideje. A böjt szót hallva sokan csak a lemondásra, a korgó gyomorra asszociálnak, pedig a böjt gyógyító hatású, testnek-léleknek sokat adhat. Ilyenkor a szervezetünk a felhalmozott tartalék energiaforrásokból oldja meg a mindennapi működést, és közben a lerakódott salakanyagok, mérgek felszabadulnak és kiválasztódnak.

Has, háj, közeli, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Az esetlegesen túlzott fehérje- cukor, vagy finomított liszt-beviteltől túlterhelt, elsavasodott szervezet szinte napról napra lélegzik fel, az anyagcserénk felgyorsul, és az igényesebben kiválasztott tápláléktól a vitamin- és ásványi anyag raktáraink is feltöltődnek. Ilyenkor különösen fontos, hogy sok folyadékot igyunk, lehetőség szerint ásványvizet, vagy gyógyteát, frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveket, hogy a napi folyadékbevitel növelése szintén segítsen testünkből eltávolítani a méreganyagokat.

Ásványvizek, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Természetesen ezt ennek ellenére támogatnunk kell a megfelelő bőrápolással is. Íme három fontos lépés, amely sokat segíthet szépségünk megőrzésében!

Radírozzunk!

Hatékonyan segíthetjük bőrünk méregtelenítését, az egész test felületén elősegítjük az elhalt hámsejtek leválását, ha hetente egyszer arcradírt, kétszer-háromszor pedig testradírt használunk.

Hidratált és száraz bőr, fiatal lány, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Remek választás például az olívamag őrleménnyel készült enyhe mechanikai arcradír. De figyelem! Semmiképpen se vigyük túlzásba a radírozást, arcunk heti egy alkalomért lesz hálás, de ha érzékeny a bőrünk, inkább használjuk az egyenletes bőrfelszínt biztosító gyengéd hámlasztó krémet, amely az ananász és a gyümölcssavak segítségével kényezteti bőrünket.

Narancs és bőr, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Testradír esetében pedig a gyümölcssavas testradírt, thermo-hatással. A bőr hőmérséklete megemelkedik,

5 tipp a tavaszi fáradtság átvészelésére
Idén különösen korán köszöntött be a tavasz, javában ébred a természet. Ilyenkor elvileg azt kellene éreznünk, hogy tele vagyunk energiával, és máris élvezzük a hosszabb nappalokat, de a legtöbben aluszékonyabbnak, gyengébbnek, ingerlékenyebbnek érzik magukat, sokan panaszkodnak fejfájásra, szédülésre. A biológiai óránknak tehát idő kell az átállásra, de egy kicsit azért segíthetünk neki mi is. Nézzük hogyan!

a keringés fokozódik, segít kiüríteni a salak- és méreganyagokat, melyek a cellulitot okozzák. Ha intenzívebb a pirosodás és a hőmérséklet emelkedése, akkor jól dolgozik a szervezet, esélyt kaptunk a cellulittal szemben.

Használjunk maszkot!

Arcradírozás vagy hámlasztás után jöhet egy klasszikus regeneráló maszk. Az egyik 15 éves, magyar márka, a Fekete Rózsa maszkot ajánlja, amely egy lépésben méregtelenít és táplál, harmonizálja a test és a lélek egységét. A különleges virágillatok, damaszkuszi rózsa, jázmin, narancsvirág és társaik valóban elvarázsolják a használóját, úgyhogy még az is lehet, hogy az élmény függőséget okoz! Egy biztos: akár egy gyors szépségtipp is lehet ennek a maszknak a használata, de a heti szépségápolási rutinba is beiktathatjuk.

Kozmetika, lány narancsok, Kép: Kaviczky
Kép: Kaviczky

Hidratáljunk!

Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Akár egy klasszikus nappali krémet, akár éjszakai krémet választunk, bőrtípusunknak megfelelően válasszunk egy olyan krémet, amely gazdag növényi hatóanyag tartalmú, és ideális a vízhiányos bőr számára. Ha pedig különlegesebb élményre vágyunk, érdemes megismerkedni a virágharmattal és a virágenergiával is, amely a tavaszi, böjti időszakban egy különleges illatélményt is nyújthat nekünk.

Egyszóval a bőrünk nem hogy nem jár rosszul, de egészen biztosan csak nyerhet a böjti időszak alatt, persze csak akkor, ha megadjuk a testnek és léleknek mindazt, ami jár, a megfelelő ápolást és törődést.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!