Facebook hozzászólás

Mitől pörögnek fel szexuálisan a tinédzserek?

Azok a tinédzserek, akik lebecsmérlő szexuális utalásokkal teli zeneszámokat hallgatnak, valószínűbb, hogy testi kapcsolatot létesítenek, vagy szexuális játékokat játszanak – állítják a kutatók az American Journal of Preventive Medicine egyik cikkében.

"A tanulmány megmutatja, hogy ezek között a fiatalok között a zeneszámokban hallható becsmérlő jellegű szexuális kifejezések összefüggnek az aktívabb szexuális élettel." -írta jelentésében Dr. Brian A. Primack a Pittsburghi Egyetem orvosi karának egészségügyi kutatóközpontjából. "Valójában ez a tény függ össze a legszorosabban a szexuális életükkel. Az eredmények alátámasztják, hogy további kutatásokra és nevelési beavatkozásra van szükség ezen a területen."

A kérdőíveket 711 kilencedik osztályos tanuló töltötte ki három nagyvárosi iskolában. A résztvevők hetente legalább 14 órán át hallgattak degradáló tartalmú, szexuális töltetű zeneszámokat. Nagyjából egyharmaduk élt már korábban is nemi életet. A legtöbb ilyen jellegű zenét hallgató gyerekeknek közel kétszerese élt szexuális életet a legkevesebb hasonló hatásnak kitett gyerekekhez képest. A lányok és fiúk esetében egyaránt fennállt ez az összefüggés.

A fentiekhez hasonlóan, azok között, akik a legtöbb ilyen zenét hallgatták, de még nem vesztették el a szűzességüket, majdnem kétszer annyian játszottak már közösülés nélküli szexuális játékokat, mint azok, akik csak kevés ilyen zeneszámot hallgattak. A nem lebecsmérlő szexuális tartalmú zeneszövegek és a szexuális élet megkezdése között nem fedeztek fel jelentős összefüggést.

A tanulók megjelölték. Hogy naponta hány órát hallgatnak zenét, és ki a kedvenc előadójuk. A részletes tartalomelemzés által százalékos arányban határozták meg, hogy az egyes művészek legnépszerűbb számai mennyi becsmérlő jellegű szexuális utalást tartalmaz. Ezt megszorozták a zenehallgatással töltött órák számával.

Primack megjegyezte, hogy az eredmények olyan korábbi tanulmányokra épültek, melyek azt sejtetik, hogy a szex hangsúlyozása a médiában a korai szexuális élet egyik rizikófaktora lehet.

forrás: www.betegszoba.hu

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!