Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Mosolygós májusi időt hoz a hétvége!

Újra melegedés kezdődik, és most jó esély van arra, hogy ne csak a naptár szerint legyen május, hanem az időjárásban is megmutatkozzon végre a tavaszi idő.

Egy sekély ciklonnak köszönhetően az elmúlt időszak időjárása sokkal inkább egy novemberi hónapra emlékeztetett, mintsem a nyár közeledtére.  Úgy tűnik – igaz csak átmenetileg – de végre melegszik az idő, a hét végén már 25 fok körüli maximum-hőmérsékleteket is mérhetünk, bár záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak elsősorban keleten – magyarázza a meteogyógyász

Eperszem, Kép: pixabay
Eperszem, Kép: pixabay

Most meteogyógyászati szempontból viszonylag kedvező lesz a hétvége. Fronthatás nem érvényesül, és jelentős csapadék sem várható.  Több órára a nap is kisüt, érdemes lesz kiadósabb sétákat, kirándulásokat szervezni, és a kerti munkák elvégzésének is kedveznek a körülmények. A melegedés ugyanakkor sok időjárás-érzékeny ember számára intenzív problémát is okozhat. Gyakran jelentkeznek ilyenkor pácienseink időjárás-eredetű panaszokkal, kiugró vérnyomással, gyulladásos panaszokkal, migrénnel, és megnő a vérnyomás problémákat tapasztalók száma is. Szerencsére ezek a tünetek egy meteogyógyászati kivizsgálást követően ma már eredményesen kezelhetőek – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!