Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Most az óraátállítás miatt is szenvedhetünk!

Egyre melegszik az idő a hét hátralevő részében. A hétvégén már ismét nagyon kellemes napok várnap ránk! A reggeli hideg napról napra enyhül, és a délutánok is egyre melegebbnek ígérkeznek. Ráadásul a sok napsütést sem kell nélkülöznünk, és akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Az a kedvező helyzet állt elő, hogy a hét legvégéig már nem érkezik időjárási front, így alapvetően markáns hatásoktól mentes marad az élettani helyzet. A melegedést azonban sokan nem viselik jól, és a viszonylag nagy napi hőingás is róhat terhelést a szervezetünkre. A vasárnapi óraátállítás pedig sokak számára kimondottan kellemetlen lehet!

Kék cinege fényképez, Kép: pixabay
Kirándulós idő vár ránk, Kép: pixabay

lyenkor sokan keresnek meg minket alvászavarok és fáradékonyság miatt, könnyen felborulhat a bioritmus. Emellett a fejfájás is kimondottan gyakori szokott lenni, legyen az akár görcsös, akár migrénes típusú, ami tovább ronthatja a komfortérzetünket. Egyéntől függ, de többnyire néhány napig eltart, amíg átszokik a szerveztünk az új időszámításra.

– A hétfőre várható hidegfront még fokozhatja is a hatást, ezek együtt pedig akár szokatlanul erős igénybevételt is jelenthetnek. Azonban, ha komolyan vesszük a tüneteket, és szakemberhez fordulunk, akkor ma már szerencsére nagy eséllyel kezelhetőek, és jelentősen mérsékelhetőek a tapasztalt panaszok. Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését – figyelmeztet a Meteo Klinika igazgatója.

Mit mesél a bükki erdő?

A nagy érdeklődésre való tekintettel Gyuri bácsiék idén májustól-októberig hirdettek gyógynövényismereti túrákat. Új túravezető és új túratípus is debütál, így már négyféle közül választhatnak a Bükk és a gyógynövények szerelmesei.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…
1 / 1 495

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!