Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Ettől még egy teve is kitikkadna!

A csütörtöki hidegfront országosan felfrissítette a levegőt, többfelé egész nap 25 fok alatt maradt a csúcshőmérséklet. Egy időre a napsütést is hanyagolnunk kellett, azonban péntektől sem a napfényben, sem a nyári melegben nem lesz hiány, sőt! Régen látott forróság tör ránk pár napig, nem lehetetlen, hogy az idei nyár legmelegebb időszaka előtt állunk. A forróságnak pedig a „menetrendszerint” érkező újabb hidegfront fog véget vetni – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Kép: pxhere

Úgy tűnik, hogy jövő keddig markáns front nem érkezik hazánk fölé. Akkor délire fordul az áramlás, Afrika felől pedig egyre melegebb, hétfőn egyenesen forró levegő érkezik térségünkbe. Két nap alatt 15 fokot is emelkednek a maximumok, mindez pedig rendkívüli terhelést ró ránk még akkor is, ha alapvetően „egészséges” szervezettel rendelkezünk. A szívbetegek és az idősek pedig komoly veszély leleselkedik!

Nem is csoda, hogy ilyen esetekben milyen sokan jelentkeznek nálunk keringési és vérnyomáspanaszokkal, rosszullétekkel! A tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert az ilyen jellegű hőség bizonyos esetekben akár életveszélyes helyzeteket is teremthet. A megfelelő, napi praktikák és óvintézkedések mellett ilyenkor különösen ajánlott megfogadni a meteogyógyász tanácsát, ugyanis ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Skót tippek a kánikula elviseléséhez

Idős asszony legyezi magát a hőségben, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Sok olvasói levelet kaptam a demenciával kapcsolatban. Ezek arról tanúskodnak, bizony nagyon keveset tudunk róla. Gyerekek, unokák küzdenek ezzel a gonddal, akik nap mint nap idős hozzátartozóikat ápolják. Volt, aki azt is megköszönte, hogy írások jelennek meg nálunk e témában, mert eddig nem is tudta, hogy betegséggel áll szemben, és kiabált szegény anyjával, mert azt hitte, gonoszkodik, szándékosan bántja őt. Itt egy újabb anyag, egy újabb segítség – kifejezetten a nyárra az ápolóknak!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!