Facebook hozzászólás

Munkahelyi ártalom? A házaspárok negyede nem szexel

Japánban a házaspárok negyede nem szexelt az elmúlt egy évben, mutatta ki egy felmérés, a téma nyílt megbeszélését sürgetve, miközben az országban csökken a születések száma.

A szex egyre ritkásabb, ahogy az emberek idősödnek, a felmérés szerint az ötvenes éveikben járó japán házaspárok 37,3 százaléka nem folytat nemi életet. A fiatal házasok körében volt a leggyakoribb a szex. A felmérés azt találta, hogy a húszas éveikben járó párok 42,2 százaléka, akik kevesebb mint egy éve élnek együtt, hetente egyszer vagy többször élnek nemi életet.

A Nihon Egyetem Populációkutató Intézete – ahol a felmérést végezték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával – szerint komolyan kell foglalkozni a problémával. "Szükség lehet arra, hogy alaposan megvizsgáljuk a reprodukció alapvető tényezőjét – a szex gyakoriságát -, ami egy új probléma egy olyan országban, ahol alacsony a születések száma" – közölte az intézet.

Japán a világ legkevésbé szexuálisan aktív országa

Más országokkal nem voltak összevethető adatok, ám a Durex óvszergyártó cég korábbi felmérései alapján Japán lett a világ legkevésbé szexuálisan aktív nemzete. Emellett Japánban az egyik legalacsonyabb a születések száma a világon, ami potenciális demográfiai krízissel fenyegeti a világ második legnagyobb gazdaságát, ahol ugyanakkor kevés bevándorlót fogadnak be. A kormány annak módjait tanulmányozta, hogyan lehet a társadalmat családbarátabbá tenni, beleértve a családanyák jobb jogi védelmét, és a közismert japán hosszú munkaórák számának csökkentését is.

Naohiro Ogawa, az intézet vezetője szerint a születések alacsony számát Japánban nem lehet csupán társadalmi-gazdasági tényezőkkel megmagyarázni, mivel a felmérés nem talált korrelációt a nemi vágy és a stressz között. A WHO, az Intézet és a Populációs Tudományok Nemzetközi Uniójának szakértői  konferenciát tartottak Tokióban a problémáról.

www.medipress.hu

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 131

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!