Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Na ez a péntek 13.: görcsöket hoz egy gyenge hidegfront!

Pénteken még folytatódik a kellemes, késő nyári idő, majd egy gyenge hidegfront érkezik görcsös panaszokkal és ízületi bántalmakkal.

Jelenleg anticiklon okoz kellemes, késő nyári időt, a hőmérséklet csúcsértékei helyenként a 25 fokot is meghaladják. Szombaton északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik térségünkbe: a fronttól jelentős csapadékot ne várjunk, de pár fokos lehűlést igen! Szombaton a front hatására megerősödik a szél, elszórtan lehet kisebb eső, záporeső és a hőmérséklet csúcsértékei is visszaesnek pár fokot. Vasárnap reggel – a front mögött – erőteljesen lehűl a levegő, a leghidegebb órákban az ország nagy részén 10 fok alá csökken a hőmérséklet, de helyenként 4, 6 fokos hajnali minimumértékekre is számítani kell. A hideg reggeleken a megfázásveszély fokozódik, az ízületi panaszok pedig felerősödnek – magyarázza a meteogyógyász.

Őszi díszítés, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ilyen helyzetben a legtöbben görcsös fejfájással, izom és hasi görcsökkel hívják fel a Meteo Klinikát, de van, aki keringési problémákra és vérnyomás-ingadozásra panaszkodik. A következő időszakban a kopásos eredetű ízületi bántalmak egyre gyakoribbá válnak, főleg a hűvös, reggeli időszakban erősödhetnek fel az ízületesek panaszai.  A megerősödő szél tovább ront az élettani helyzeten, az időjárás-érzékenyek a szeles időben intenzív fejfájásra, nyugtalanságra és szokatlan stresszre készüljenek. Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól eltérő tünet is felléphet, de szerencsére ezek a panaszok ma már eredményesen kezelhetőek. Azt javaslom, hogy aki a hétvégén az említett panaszok közül legalább kettőt tapasztal, mindenképp jelentkezzen be egy meteogyógyászati kivizsgálásra – hívja fel a figyelmet Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!