Facebook hozzászólás

Nagyon egészségtelen idő jön!

A továbbra is szokatlanul enyhe idő az egy dolog. De jönnek a tartós ködök és a szmog, és ezek bizony sok veszélyt tartogatnak! Egyre nehezebb lesz nappal is vezetni, a fényhiány pedig kedvetlenné tesz!  

Ködös reggel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Még mindig több fokkal a szokásos értékek felett alakulnak a hőmérsékletek, mindenekelőtt ahol legalább pár órára kisüt a nap. Ilyen viszont egyre kevesebb lesz, a hét eleji ködök országossá válnak, és tartósabban is megmaradnak. A nedvesség mellett a légszennyező anyagok is feldúsulnak a légkörben, ami ráadásul tovább rontja a látástávolságot. A frontok egyelőre elkerülnek bennünket.

A köd az egyik legnegatívabb meteogyógyászati tényező – magyarázza Pintér Ferenc meteogyógyágyász, a Meteo Klinika igazgatója. A tartós ködökkel járó erős fényhiány igen változatos panaszokat okoz, a depressziótól az ízületi fájdalmakon keresztül az immunrendszer gyengítéséig. A klinikánkon elérhető dinamikus fényterápia különösen sokat segít ebben az időszakban. A szennyezett levegő belégzése pedig nagyon alattomosan roncsolja a szervezetünket. A legapróbb részecskék a legveszélyesebbek: a szervezetbe bejutva gyulladásos folyamatokat indítanak el, és növelik a daganatos megbetegedések valószínűségét. Minél kevesebbet tartózkodjunk a szennyezet levegőn, és kerüljük az intenzív mozgást – tanácsolja az igazgató.

Őszi bakancslista hedonistáknak
Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!