Facebook hozzászólás

Napsütéssel robban be a tavasz

A hét elején átvonult nagyon erős hidegfront mögött több napig a szél tépázta az idegeinket, de a hétvégére már melegszik az idő. A következő napokban egyre több napsütésre számíthatunk, csapadék sem várható, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy már menthetetlenül elkezdődött a kitavaszodás.

Tavaszi napfényben sütkérező cicus, Kép: pixnio
Pompás idő lesz egy kis sütkérezéshez, sétához! Kép: pixnio

A nyugodt idő most annak köszönhető, hogy az előttünk álló időszakban tartósan elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy az érzékenyebbeknél ne léphetnének fel enyhébb panaszok! Főleg a melegedésre érzékenyeknél jelentkeznek tünetek, amik bizonyos esetben akár tartósnak is bizonyulhatnak.

− Ilyenkor sokan jelentkeznek Klinikánkon szűnni nem akaró migrénnel, és a tavaszi fáradtság jeleire is egyre többen panaszkodnak. A fejfájás a szeles időszakokban még intenzívebb lehet, és akár az esti órákban is fennállhat. Mindez jelentősen ronthatja a közérzetünket, és akár ingerlékennyé is válhatunk, sőt, gyakran kipihenni sem tudjuk magunkat – figyelmeztet a Pintér Ferenc meteogyógyász. − Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését! – tette hozzá a Meteo Klinika igazgatója.

Jön a baba! Megy a cica?
Rengeteg kérdés és tévhit kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy a várandós anyukáknak távol kell-e tartaniuk magukat a macskáktól. Dr. Kovács Ilona, a Duna Medical Center allergológusa segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, és lerántottuk a leplet néhány tévhitről.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!