Facebook hozzászólás

Napsütéssel robban be a tavasz

A hét elején átvonult nagyon erős hidegfront mögött több napig a szél tépázta az idegeinket, de a hétvégére már melegszik az idő. A következő napokban egyre több napsütésre számíthatunk, csapadék sem várható, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy már menthetetlenül elkezdődött a kitavaszodás.

Tavaszi napfényben sütkérező cicus, Kép: pixnio
Pompás idő lesz egy kis sütkérezéshez, sétához! Kép: pixnio

A nyugodt idő most annak köszönhető, hogy az előttünk álló időszakban tartósan elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy az érzékenyebbeknél ne léphetnének fel enyhébb panaszok! Főleg a melegedésre érzékenyeknél jelentkeznek tünetek, amik bizonyos esetben akár tartósnak is bizonyulhatnak.

− Ilyenkor sokan jelentkeznek Klinikánkon szűnni nem akaró migrénnel, és a tavaszi fáradtság jeleire is egyre többen panaszkodnak. A fejfájás a szeles időszakokban még intenzívebb lehet, és akár az esti órákban is fennállhat. Mindez jelentősen ronthatja a közérzetünket, és akár ingerlékennyé is válhatunk, sőt, gyakran kipihenni sem tudjuk magunkat – figyelmeztet a Pintér Ferenc meteogyógyász. − Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését! – tette hozzá a Meteo Klinika igazgatója.

Jön a baba! Megy a cica?
Rengeteg kérdés és tévhit kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy a várandós anyukáknak távol kell-e tartaniuk magukat a macskáktól. Dr. Kovács Ilona, a Duna Medical Center allergológusa segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, és lerántottuk a leplet néhány tévhitről.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szoftverzavar az agykérekben

Rendkívül gyakori tünet nálunk a fülzúgás. Prof. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint…

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…
1 / 1 492

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!