Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Nincs mese, most inni kell!

Egész héten frontmentes marad az idő, ennek azonban most nem kifejezetten örülhetünk. Eleinte a változó felhőzet mellett még fülledt lesz a levegő, és többször akár záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd a hét közepétől szárazabb napokban lesz részünk. A hőség pedig egyre kellemetlenebb mértékeket ölt, nem lesz ritka a 33, 35 fokos forróság sem – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Aki akár könnyebben viselné a meleget, annak egy másik rossz hír is van, ugyanis sok helyen extrém magas a parlagfű légköri koncentrációja. Az allergiások tünetei ráadásul egész héten nem mérséklődnek! Ami pedig mindenkit érint: a tartós hőséget a szervezetünk nem tudja megszokni, így nem bízhatunk abban, hogy napról napra könnyebben viseljük majd a kánikulát. Sőt, a hőterhelés összeadódik, fokozódik, és egyre inkább kimeríti nem csak a legyengült, hanem az egészséges szervezetet is.

Citromos koktél, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az igénybevétel hatására fáradtak, ezzel együtt ingerlékenyek lehetünk, a stressztűrő képesség nagymértékbe csökken! Az ideges periódusokban nemcsak mások, hanem magunk életét is megnehezíthetjük, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a balesetveszély is kimondottan nagy, és megnyúlik a reflexidő! Az időjárással kapcsolatos hatások sokaknál erős tüneteket okoznak, ezt pedig ajánlott komolyan venni. A legtöbb esetben ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!