Facebook hozzászólás

Nincs szerencsénk: hétvégére ront ránk a front!

Egy pénteken érkező front töri meg a megindult felmelegedést, és okoz változékonyabb időt.Magyarul, megint hétvégére romlik el az idő. Görcsök ízületi fájdalmak – bármi jöhet, a fenébe!

Balaton, napnyugta, Kép: pixabay
Vajon melyik kel útra a hétvégén? Kép: pixabay

Már egész jól alakult az elmúlt napok időjárása, a hőmérsékletek fokozatosan megközelítették, elérték a szokásos júliusi értékeket. Ennek most véget vet a pénteken érkező hidegfront, ami még szombaton is érezteti a hatását.

Változékony, zivataros időre számíthatunk, és a vízhőmérsékletek is a kellemes értékek alá csökkennek. Akik vállalkoznak a strandolásra a természetes tavakban, folyókban számítsanak a hűvös vizekbe ugrás kockázatára, ami életveszélyes következményekkel is járhat. Mindig fokozatosan szoktassuk magunkat a hűvös vízhez!

Az időjárás-érzékenyek szervezetét a front és az időnkénti szeles, viharos időjárás terheli meg. Gyakori tünet lesz ezen a hétvégén is a fejfájás, az ingadozó vérnyomás, a görcsös panaszok és az ízületi fájdalmak. Akinél a hétvégén ilyen tünetek jelentkeznek, gyanakodhat arra, hogy fokozott az időjárás-érzékenysége, és érdemes lehet kivizsgáltatnia – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Vizet prédikálok, és nem hiába!
Viszonylag fiatal tudományág a balneológia, a gyógyvizek szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozik. Mindenki tapasztalta már, hogy egy fárasztó nap után elmerülni egy kád meleg vízben már önmagában is stresszoldó, lazító erejű. Ám még komplexebb hatás érhető el a gyógyvizes fürdők, kezelések által, hisz nemcsak a görcsös izomzatot lazítják el, hanem az ásványi anyagok bőrön keresztüli felszívódása révén gyógyítanak is.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 127

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!