>
Facebook hozzászólás

Ősz és nyár – északnyugaton járnak legrosszabbul

Továbbra is meglepetéseket hoz ez az ősz, ami alaposan meg is terheli a szervezetünket. Alig éltük túl a markáns hidegfrontokat és a fagyos reggeleket, máris egy erőteljes melegedés indul be!

Őszi park paddal, Kép: pixabay
Őszi park paddal, Kép: pixabay

Vasárnapra délen, délkeleten 25 fokos hőmérsékletek is várhatók. Egész más lesz a helyzet északnyugaton, amit szombaton egy hidegfront is elér. Ott marad a kifejezetten hűvös és csapadékos idő, hidegfronti hatásokkal. Igen nagy, 10 fokot is meghaladó kontraszt alakul ki az országon belül. Vasárnap már homogénebb lesz a humánmeteorológiai helyzet, viszont országosan számíthatunk csapadékra.

Meteogyógyászatilag is két pólusa lesz az országnak – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Az északnyugaton élők már péntek délutántól számíthatnak a hidegfronti hatások megjelenésére, ingadozik a vérnyomás, gyakoriak lesznek a fejfájásos és görcsös panaszok. Délkeleten pedig az erőteljes melegedés hoz bajt azokra, akik ezekre a hatásokra reagálnak érzékenyen. Hogy ki mire érzékeny, azt csak megfelelő meteogyógyászati kivizsgálással tudjuk megállapítani – magyarázza a meteogyógyász. A vasárnapra országosan megerősödő szelet viszont nagyon sok ember viseli rosszul, és fokozza a balesetveszélyt is.

Fény az Európai Unióból
Sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás. Ezért indította el az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatását, illetve fejlesztését 2016. augusztus 1-jén. Az európai uniós támogatással indított projekt most fejeződött be, az új eszközök már a páciensek rendelkezésére állnak a Meteo Klinikán.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 163

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!