Facebook hozzászólás

Ősz és nyár – északnyugaton járnak legrosszabbul

Továbbra is meglepetéseket hoz ez az ősz, ami alaposan meg is terheli a szervezetünket. Alig éltük túl a markáns hidegfrontokat és a fagyos reggeleket, máris egy erőteljes melegedés indul be!

Őszi park paddal, Kép: pixabay
Őszi park paddal, Kép: pixabay

Vasárnapra délen, délkeleten 25 fokos hőmérsékletek is várhatók. Egész más lesz a helyzet északnyugaton, amit szombaton egy hidegfront is elér. Ott marad a kifejezetten hűvös és csapadékos idő, hidegfronti hatásokkal. Igen nagy, 10 fokot is meghaladó kontraszt alakul ki az országon belül. Vasárnap már homogénebb lesz a humánmeteorológiai helyzet, viszont országosan számíthatunk csapadékra.

Meteogyógyászatilag is két pólusa lesz az országnak – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Az északnyugaton élők már péntek délutántól számíthatnak a hidegfronti hatások megjelenésére, ingadozik a vérnyomás, gyakoriak lesznek a fejfájásos és görcsös panaszok. Délkeleten pedig az erőteljes melegedés hoz bajt azokra, akik ezekre a hatásokra reagálnak érzékenyen. Hogy ki mire érzékeny, azt csak megfelelő meteogyógyászati kivizsgálással tudjuk megállapítani – magyarázza a meteogyógyász. A vasárnapra országosan megerősödő szelet viszont nagyon sok ember viseli rosszul, és fokozza a balesetveszélyt is.

Fény az Európai Unióból
Sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás. Ezért indította el az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatását, illetve fejlesztését 2016. augusztus 1-jén. Az európai uniós támogatással indított projekt most fejeződött be, az új eszközök már a páciensek rendelkezésére állnak a Meteo Klinikán.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!