Facebook hozzászólás

Puff neki! Fejfájást is hoz a nyuszi

Húsvétkor is folytatódik az időjárás-érzékenyeket rendkívül megterhelő márciusi időjárás. Az ünnepek alatt marad a szélsőségesen változékony, szeles, ismétlődően esős idő, egymást követik a frontok.

Nyúl esőben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Az idei tavasz extrém időjárása már egy hónapja tartja állandó terhelés alatt a szervezetünket. Ez nagyon megnehezíti a tavaszi fáradtság leküzdését, és az óraállítás miatti átállás is nehezebben megy a szokásosnál, akár egy héten túl is elhúzódhatnak a kellemetlen tünetek.

A humánmeteorológiai szempontból megterhelő időjárás az ünnepek alatt is velünk marad, az igazi tavasz még várat magára. Kedvező, hogy a fagyok megszűnnek, és a hőmérséklet is eléri az évszaknak megfelelő értékeket, de hőérzetünk nem ezt mutatja: a nagyon változékony, szeles és ismétlődően esős időben könnyen megfázhatunk, nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő öltözetet. Egymást követik az ellentétes fronthatások, ami az időjárásra kevésbé érzékenyek esetén is válthat ki tüneteket. Gyakoriak lesznek a különböző típusú fejfájások és keringési panaszok, romlik az alvásminőség, ingadozik a kedélyállapotunk. Bár az időjárás-érzékenység mindenki esetében más és más, a változékony időben a legtöbben tapasztalni fogják a kellemetlen tüneteket.

A Meteo Klinika szerint sokat segíthet a stresszmentes pihenés, séta, könnyű mozgás ezekben a napokban, de komolyabb panaszok esetén ajánlott mielőbb meteogyógyászhoz fordulni!

Top 5 játék húsvétra
Idén jellemzően 3-5 ezer forintot költenek gyermekenként játékra húsvétkor a magyar szülők. Ezúttal a hasznosság, az ár és a minőség vezérlik a választást. A Regio Játék friss kutatásából az is kiderült, hogy 2018-ban a legtöbb helyre kreatív és társasjátékot, illetve könyvet, kifestőt hoz a nyuszi. A vásárlási láz a húsvét előtti héten tetőzik.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!