Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Puff neki! Intenzív panaszokkal érkezik a hőség!

Újra melegszik a levegő, a következő napokon 30 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk, emiatt pedig sokaknál jelentkezhetnek melegfrontot jellemző tünetek!

Sárga napernyő, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A kifejezetten frontérzékenyek most fellélegezhetnek, ugyanis csütörtökig időjárási front nem érkezik fölénk. A melegedésre érzékenyek viszont megterhelő napok előtt állnak: a légkörben erőteljes melegedés zajlik, szerdán helyenként 34 fokos hőségre is fel kell készülnünk. A hőség mellé zivatarok is társulnak, elsősorban az északi országrészben élők készülhetnek zivataros, erősen fülledt időre a következő időszakban – tájékoztat a meteogyógyász.

A hirtelen melegedés és a hőség sok időjárás-érzékeny ember szervezetét megterheli, de az egészséges szervezetet is fokozott terhelés éri. Ilyenkor nagyon sokan hívják a Meteo Klinikát kínzó migrénnel, szokatlan és tartós fáradtságérzettel, de van, aki kiugró vérnyomásértékekre és múló rosszullétekre panaszkodik.

A hőség és a zivatarok által okozott változékonyság a szívpanaszokat szintén fokozza, az időseknek és a krónikus betegeknek azt javaslom, hogy pár napig kerüljék a fizikai terhelést, és pihenjenek minél többet.  Az UV-sugárzás elérheti az erős, helyenként a nagyon erős fokozatot, a napszúrás veszélye pedig fokozott, tehát senki ne tartózkodjon megfelelő védelem nélkül a tűző napon, mert nagyon veszélyes.  A rossz hír az, hogy ebben az időjárás helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszok is felléphetnek. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Skót tippek a kánikula elviseléséhez

Idős asszony legyezi magát a hőségben, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Sok olvasói levelet kaptam a demenciával kapcsolatban. Ezek arról tanúskodnak, bizony nagyon keveset tudunk róla. Gyerekek, unokák küzdenek ezzel a gonddal, akik nap mint nap idős hozzátartozóikat áplják. Volt, aki azt is megköszönte, hogy írások jelennek meg nálunk e témában, mert eddig nem is tudta, hogy betegséggel áll szemben, és kiabált szegény anyjával, mert azt hitte, gonoszkodik, szándékosan bántja őt. Itt egy újabb anyag, egy újabb segítség – kifejezetten a nyárra az ápolóknak!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!