>
Facebook hozzászólás

Puff neki! Már megint hidegfront!

Már éppen kezdtünk bizakodni a javuló időben, de korai volt az öröm: szombaton újabb hidegfront veti vissza a felmelegedést. 6-8 fokos lehűlés jön, szinte novembert jellemző idő jön! 

Hidegfront, Kép: pixabayi
Kép: pixabayi

Nagy nehezen éltük túl ezt a drasztikus évszakváltást! Rendkívül sokan keresték klinikánkat igen erős és változatos tünetekkel – tájékoztat Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Még a kevésbé időjárás-érzékenyek is nagy számban panaszkodtak fejfájásra, ingadozó vérnyomásra, nyugtalan alvásra, görcsös fájdalmakra, emésztési tünetekre, és sokat szenvedtek az ízületesek is. A két markáns hidegfront után megindult javulás segít a regenerálódásban, ez azonban csak péntekig tart!

Szombaton ismét egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, és kellemetlen széllel 6-8 fokos lehűlést okoz, elszórt csapadékkal. Ismét visszazuhanunk a novembert időző időjárásba. Sokak szervezete még nem tudott teljesen regenerálódni, így ők különösen erősen fogják ismét megtapasztalni a korábbi tüneteket, és az infarktusok, sztrókok, balesetek száma is újra nőhet. Vasárnap is szokatlanul hideg lesz, majd lassú javulásra számíthatunk. Ismétlődő panaszok esetén ajánlott meteogyógyász segítségét kérni – mondja dr. Pintér Ferenc.

Minden ötödik a kéményben kezdődik
Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás – az előrejelzések szerint – az elkövetkező napokban is őszies marad. Több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalanul szerelték be, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!