Facebook hozzászólás

Puff neki! Már megint hidegfront!

Már éppen kezdtünk bizakodni a javuló időben, de korai volt az öröm: szombaton újabb hidegfront veti vissza a felmelegedést. 6-8 fokos lehűlés jön, szinte novembert jellemző idő jön! 

Hidegfront, Kép: pixabayi
Kép: pixabayi

Nagy nehezen éltük túl ezt a drasztikus évszakváltást! Rendkívül sokan keresték klinikánkat igen erős és változatos tünetekkel – tájékoztat Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Még a kevésbé időjárás-érzékenyek is nagy számban panaszkodtak fejfájásra, ingadozó vérnyomásra, nyugtalan alvásra, görcsös fájdalmakra, emésztési tünetekre, és sokat szenvedtek az ízületesek is. A két markáns hidegfront után megindult javulás segít a regenerálódásban, ez azonban csak péntekig tart!

Szombaton ismét egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, és kellemetlen széllel 6-8 fokos lehűlést okoz, elszórt csapadékkal. Ismét visszazuhanunk a novembert időző időjárásba. Sokak szervezete még nem tudott teljesen regenerálódni, így ők különösen erősen fogják ismét megtapasztalni a korábbi tüneteket, és az infarktusok, sztrókok, balesetek száma is újra nőhet. Vasárnap is szokatlanul hideg lesz, majd lassú javulásra számíthatunk. Ismétlődő panaszok esetén ajánlott meteogyógyász segítségét kérni – mondja dr. Pintér Ferenc.

Minden ötödik a kéményben kezdődik
Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás – az előrejelzések szerint – az elkövetkező napokban is őszies marad. Több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalanul szerelték be, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!