Facebook hozzászólás

Ránk tör az igazi tél, rendkívül megterhelő hétvége előtt állunk

Megérkezik az igazi tél a hétvégén. Többféle fronthatás érvényesül, országos havazás jön, és ezt nemcsak az időjárás-érzékenyek fogják megérezni!

Vicces Hóember, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Egyre erősebben zúdul be a hideg az országba, pénteken és a hétvégén hidegfronti hatás nehezíti sokak napját, emellett szombaton egy dél felől érkező melegfront okoz további terhelést. Mindez azt jelenti, hogy erősen változékony napok előtt állunk, amely komoly terhelést jelent az egészséges szervezetre nézve is.

A hidegfronti hatást országszerte érezhetjük, a kemény hajnali fagyokat napközben hűvös, hideg idő követi. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben sokan keresnek fel bennünket hasi görcsökkel, görcsös fejfájással, és szűnni nem akaró ízületi panaszokkal – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója. A szombaton érkező melegfront tovább nehezíti az érzékenyek egyébként is nehéz hétvégéjét, a migrén és fáradékonyság mellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhatunk. Fontos, hogy az említett panaszokkal nincs egyedül, ezek a tünetek sok időjárás-érzékeny napját nehezítik. Tartósan fennálló tünetek esetén javasolt bejelentkezni egy meteogyógyászati  kivizságálásra, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését.

Nem csinálódik, hanem születik – ilyen az igazán jó bor
Frissen erjedt borok, buborékok, ünnepi hangulat, sok-sok jó kedélyű, borászttal foglalkozó ember egy kupacban – másodszor rendezett nagyon jól sikerült sajtóbemutatót Budapesten az év új boraiból a Dél-Balatoni borvidéknek a Wineglassn Sajtóklub. Ezúttal a Kaluzál téri vásárcsarnok egyik étterme adott otthont a kóstolónak. Nemcsak a könnyedebb, már lepalackozott friss borokat ízlehettük meg, hanem a későbbi, úgynevezett nagy borok – idézőjelben – bébi formáját is is megkóstolhattuk.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 127

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!