Facebook hozzászólás

Rossz hír a strandoló nyaralóknak

Marad a változékony, a szokásosnál hűvösebb időjárás és vele a fokozott meteogyógyászati panaszok. Napok óta és a hétvégére is az ilyenkor szokásosnál lényegesen rosszabb időre számíthatunk. A hőmérsékletek és a szeles idő inkább a koranyarat idézi, nem július elejét.

Napszemüveges férfi, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Strandidő nem lesz, a vizek hőmérséklete is alaposan visszaesett, fürdés csak a bátrabbaknak ajánlható. Aki napozni szeretne, ne tévessze meg a hűvösebb idő, a napos órákban extrém magas UV-sugárzás várható. A napszemüveg pedig mindenki számára ajánlott!

Az időjárás-érzékenyek számára fokozottan kellemetlen ez a légköri helyzet. Az egyéni érzékenység függvényében sokféle tünet jelentkezésére számíthatnak, gyakori lesz a fejfájás, az ingadozó vérnyomás, a görcsös panaszok, és az ízületesek tünetei is gyakrabban jelentkeznek, ami ebben az időszakban egyébként nem jellemző. A meteogyógyászat hatékony módszerekkel rendelkezik az időjárás eredetű panaszok enyhítésére – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Így védd a gyerek szemeit a naptól!
A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaraláskor azonban nemcsak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemeinket is. Megfelelő elővigyázatosság nélkül ugyanis számos olyan hosszútávú szemészeti problémával szembesülhetünk, mint a retinagyulladás, vagy az idősebb korban kialakuló szürke- és kúszóhályog. A gyerekek fokozottan érzékeny szemeinek védelme pedig külön odafigyelést érdemel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!