Facebook hozzászólás

Rossz hír a strandoló nyaralóknak

Marad a változékony, a szokásosnál hűvösebb időjárás és vele a fokozott meteogyógyászati panaszok. Napok óta és a hétvégére is az ilyenkor szokásosnál lényegesen rosszabb időre számíthatunk. A hőmérsékletek és a szeles idő inkább a koranyarat idézi, nem július elejét.

Napszemüveges férfi, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Strandidő nem lesz, a vizek hőmérséklete is alaposan visszaesett, fürdés csak a bátrabbaknak ajánlható. Aki napozni szeretne, ne tévessze meg a hűvösebb idő, a napos órákban extrém magas UV-sugárzás várható. A napszemüveg pedig mindenki számára ajánlott!

Az időjárás-érzékenyek számára fokozottan kellemetlen ez a légköri helyzet. Az egyéni érzékenység függvényében sokféle tünet jelentkezésére számíthatnak, gyakori lesz a fejfájás, az ingadozó vérnyomás, a görcsös panaszok, és az ízületesek tünetei is gyakrabban jelentkeznek, ami ebben az időszakban egyébként nem jellemző. A meteogyógyászat hatékony módszerekkel rendelkezik az időjárás eredetű panaszok enyhítésére – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Így védd a gyerek szemeit a naptól!
A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaraláskor azonban nemcsak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemeinket is. Megfelelő elővigyázatosság nélkül ugyanis számos olyan hosszútávú szemészeti problémával szembesülhetünk, mint a retinagyulladás, vagy az idősebb korban kialakuló szürke- és kúszóhályog. A gyerekek fokozottan érzékeny szemeinek védelme pedig külön odafigyelést érdemel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…

Káros a “gyorstalpalós” fogyás

Lehetnek endokrinológiai okai a hízásnak, tehát mirigyek megváltozott működése miatt is növekedhet a súlyunk, de…
1 / 1 505

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!