Facebook hozzászólás

Segíts, Anya! Pattanásom nőtt!

A serdülőkorba lépve a fiatalok nagy részénél bőrproblémák merülnek fel. A zsíros, pattanásos arcbőr látványa, és a szélmalomharc a túlzott faggyútermelés ellen lelkileg nagyon megterhelő egy fiatal számára.

– A tinédzserkor amúgy is viharos éveiben az egészséges és üde arcbőr különösen felértékelődik, a helyes arcápolási rutin elsajátítása pedig kulcsfontosságú kérdés – vallja Oláh Róbert, egy jól ismert organikus kozmetikai szerek gyártójának termékfejlesztési vezetője, aki hozzáteszi, meggyőződése, hogy ebben az édesanyáknak nagyon fontos szerepe van. – A mintát ők adják a gyermekeiknek és helyes edukációval ők tudják hozzásegíteni a tiniket az ápolt és hibátlan arcbőr okozta nyugalomhoz – teszi hozzá.

Anya és lánya, Kép: Nautics
Anyu megmutatja! Kép: Nautics

A kétségbeesett fiatalok és szüleik a drogériában mindent megvesznek, amire azt írták, hogy hatékony a mitesszerek és a pattanások ellen, a valóságban azonban ezek készítményének túlnyomó többsége semmit sem ér. A szakértő szerint érdemes natúrkozmetikumok közül válogatni, amelyek jó eséllyel nem okoznak bőrirritációt a már meglévő bőrproblémák mellé. Mindezeken túl pedig törekedjünk arra, hogy olyan készítményeket vásároljunk tini gyermekünk számára, amelyek csökkentik a faggyútermelést és a gyulladást, miközben könnyed hidratáltságot nyújtanak az arcbőrnek.

– A megfelelő termékválasztás mellett azonban nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes arcápolási rutin elsajátítására – mondja Oláh Róbert, aki szerint az első lépés a megfelelő és hatékony tisztítás, majd ezt követően a faggyútermelés szabályozása, hogy aztán heti néhány alkalommal mindezt egy kíméletes hámlasztóval és aktív szenes maszkkal egészítsük ki.

Az arclemosó választásánál törekedjünk arra, hogy ne használjunk olyan terméket, amiben SLS található, ez ugyanis komoly bőrirritációt okozhat. Érdemes előnyben részesíteni az aktív szenet és magnetitet is tartalmazó készítményeket, amelyek a BHA-szalicilsavval kiegészülve, egymás hatását fokozva látható javulást eredményeznek.

Jól esik rátalálni a csendre…
Rendkívül érzékeny bőröm van, mindig meg kellett gondolom, hogy milyen készítményt használok. Csakis természetes anyagok jöhettek számításba, és szerencsére ma már Magyarországon is működnek olyan műhelyek, manufaktúrák, amelyek egészen kitűnő arc- és testápolási krémeket, tonikokat, pakolásokat, peelingeket készítenek! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyik ilyen cég kért fel a tesztelésre. Nehéz dolguk volt, hisz nem tini pattanásokat kellett eltüntetni… Döntsétek el, hogy sikerült? Én már tudom, mit kérek karácsonyra!

– Amikor a faggyútermelés szabályozásáról beszélünk, fontos, hogy ügyeljünk a megelőzésre, mielőtt komolyabb bőrproblémák alakulnának ki. Eredményesen minimalizálhatjuk vagy el is kerülhetjük a kellemetlen pattanások megjelenését – mondja a szakértő. Hozzáteszi: valódi csodaszer a niacinamid, vagyis a B3 vitamin, így mindenképpen olyan könnyed arcápolót, lehetőség szerint szérumot válasszunk, amely természetes formában tartalmazza ezt a különleges hatóanyagot. Az  összetevők listáját vizsgálva ne feledjük: a növényi vajak eltömítik a pórusokat, így kerüljük ezek használatát .

Ezt az alap arcápolási rutint egészítsük ki heti két-három alkalommal egy kíméletes, AHA glikólsavas hámlasztó használatával, s szintén ilyen gyakorisággal alkalmazzunk aktív szenes maszkot is. Ez utóbbi ugyanis mindösszesen tíz perc alatt jelentős mértékben tudja csökkenteni a bőr zsírosságát, így lemosását követően nem marad más, mint a csillogásmentes, ám mégis ragyogóan egészséges arcbőr.

(Forrás: natics)

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Káros a “gyorstalpalós” fogyás

Lehetnek endokrinológiai okai a hízásnak, tehát mirigyek megváltozott működése miatt is növekedhet a súlyunk, de…

Ne csak a cica bajszán csillogjon

A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

HÍREK

1 / 1 159

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!