Facebook hozzászólás

KÜZDELEM A DEMENCIÁVAL

Skót tippek a kánikula elviseléséhez

Sok olvasói levelet kaptam a demenciával kapcsolatban. Ezek arról tanúskodnak, bizony nagyon keveset tudunk róla. Gyerekek, unokák küzdenek ezzel a gonddal, akik nap mint nap idős hozzátartozóikat áplják. Volt, aki azt is megköszönte, hogy írások jelennek meg nálunk e témában, mert eddig nem is tudta, hogy betegséggel áll szemben, és kiabált szegény anyjával, mert azt hitte, gonoszkodik, szándékosan bántja őt. Itt egy újabb anyag, egy újabb segítség – kifejezetten a nyárra az ápolóknak!

A nagy nyári melegben, a jó idő öröme mellett elengedhetetlen odafigyelnünk a szélsőséges hőmérséklet és a nap hatásai elleni megfelelő védelemre is. A demenciával élő idősek és a róluk gondoskodók számára ez extra körültekintést jelenthet állapítja meg a az Alzheimer Scotland .

Idős asszony legyezi magát a hőségben, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

A következő tippekkel biztonságban maradhatnak a forróságban is:

  • 11 és 3 óra között inkább az árnyékban tartózkodjunk!
  • Mindig figyeljünk oda arra, hogy ne égjünk le!
  • Viseljünk megfelelő öltözéket, és ne hagyjuk otthon a napszemüvegünket!
  • Rendszeres időközönként kenjük be magunkat minimum 30 faktoros naptejjel és olyan termékeket használjunk, melyek UVA-védelme legalább négycsillagos!
  • Indulás előtt 30 perccel kenjük be magunkat a fényvédővel, majd onnantól kétóránként ismételjük meg a műveletet, ha továbbra is a szabadban maradunk!

A demencia 9 intő jele

Nagypapa és a családtagok, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Ha idős hozzátartozók, barátok, eset kollégák vannak a környezetünkben, érdemes odafigyelni arra, hogy a bekövetkező változások vajon a normál öregedés jellemzői, esetleg azon túlmutató problémáról van-e szó. Cikkünk a demencia jeleinek felismerésében segít.

  • Ha strandra megyünk, vízálló naptejet használjunk, és vegyük számításba, hogy a víz hűsítő hatása elfedheti a napégés első jeleit!
  • Győződjünk meg róla, hogy a naptejünk nem járt még le, hiszen ekkor veszít a védőhatásából!
  • egész nap, rendszeresen igyunk folyadékot
  • Ellenőrizzük, hogy szed-e demens szerettünk olyan gyógyszert, mely speciális útmutatást ad meleg nyári időjárás esetére!
  • Ha a környezetünkben vagy szomszédunkban idős ember él, figyeljünk jobban oda rájuk is a nyári hőségben!

(Forrás: felejtek.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 152

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!