Facebook hozzászólás

Sorra jönnek a frontok: újabb változékony hétvége

Egymást követik a frontok, a hétvégén érkezik a következő. Az időjárás-érzékenyek nagyon megszenvedik ezt az időszakot! Sapka, sál, nagy télikabát, hócsizma: ez mind kelleni fog!

A hét nagy részében érvényesült valamilyen fronthatás, és hétvégén sem lesz ez másképp. Szombaton kettősfront érkezik fölénk, és vasárnap is kettősfronti hatás érvényesül. Az országon átvonuló, és hullámzó front komoly terhelést ró a legtöbb időjárás-érzékeny ember szervezetére – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Gyerek a hóban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Erősen változékony lesz a hétvége, a kettősfronttal csapadék érkezik: eleinte havazni fog, majd vasárnap már havas eső és ónos eső is eshet. Ilyen helyzetben a legtöbben görcsös és migrénes fejfájással, ingadozó vérnyomással, fokozódó ízületi panaszokkal keresnek fel bennünket, de fokozott veszélyben lesznek a szívbetegek is – magyarázza meteogyógyász. A fényszegény, kellemetlen, borús idő mentális panaszokat is okoz, ilyenkor nagyon gyakran fáradtabbak, ingerültebbek lehetünk, de van, akinél depressziós tünetek jelentkeznek. A rendszeresen alkalmazott fényterápia megoldást nyújthat tartós problémák esetén, az előttünk álló téli napokon gyakori alkalmazása javasolt.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!