Facebook hozzászólás

Sót a légutakra? Jó megoldás!

Az influenza megelőzésére létezik védőoltás, ami azonban sok esetben mellékhatásokkal járhat. Ezzel szemben egy alternatív gyógymód, a száraz sóterápia mind az influenza, mind pedig a meghűléses betegségek légúti tüneteire mellékhatás mentes gyógymódot kínál.

A téli időjárás megjelenésével egyre többen fordulnak orvoshoz légúti megbetegedésekkel, influenzával. Aki tart a védőoltásoktól és a gyógyszerektől azoknak ajánljuk ezt az alternatív gyógymódot. Megkérdeztük mi a véleménye Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnőnek, rendszeres, hosszan elhúzódó torokgyulladásának kezelése érdekében vett részt  a terápián.

Gyógyító sókristályok Kép: Pixabay

„Mivel 3 éve tavasztól őszig nem múló torokgyulladással küzdöttem – ami a hagyományos, gyógyszeres kezelés hatására nem javult –, ezért a Pécsi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika professzora és igazgatója, Prof. Dr. Gerlinger Imre ajánlására kerestem fel az egy egészségügyi száraz sóterápiát. Korábban csak szállodai sókamrákkal volt kapcsolatom. A sószobákhoz, sótéglás helyiségekhez képest meglepett már a kezelés kezdetén a só mennyisége, ami pár másodperces köhögésre is ingerelt, majd természetesen, ahogy a szervezetem alkalmazkodott a különleges klímához, ez abba is maradt.

Kis szemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére
Egyre többen fordulnak orvoshoz légúti betegségekkel, influenzával. Sokan tudják már, hogy az ilyen megbetegedések kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatás-mentes módszer is.

Húsz alkalmas kezelésen vettem részt és már az első kezelés után javulást észleltem. Minden alkalommal pozitív hatást tapasztaltam, és a torokgyulladásos panaszaimat is enyhítette. Mivel összetettebb problémával állok szemben, a teljes gyógyuláshoz esetemben valószínűleg több kúrára is szükség lesz. Ráadásul minden sóterápiás kezelés után az éneklés sokkal fényesebben, ”tisztábban” ment. Mivel énekművészként a légutak és a hangszálak a legfontosabbak a munkám során, így egyértelműen pozitív hatás számomra, hogy a kezelések hatására sokkal fényesebb lett a hangom. Ez már másoknak is feltűnt, többen említették, hogy szebben szól a hangom, mióta a kezelésekre járok. A tüdőkapacitásom is nagyobb lett, ami természetesen az egyik legfontosabb tényező az énekesek számára, hisz levegővel dolgozunk. Különösen az operaénekeseknek – akik nem mikrofonba énekelnek és nagy legátókat kell frazeáljanak – egyik legfontosabb a tüdejük tisztasága és maximális kihasználása.

Már több ismerősömnek, barátomnak, pályatársamnak javasoltam az egészségügyi sóterápiát az énekhangra gyakorolt pozitív hatásai miatt – mondta az énekesnő.

Gyógyít, szépít és nem csak a tengerparton van! Mi az?
A sós levegő gyógyító, szépítő hatását már az ókorban is ismerték. Asztmásoknak, tüdőbetegeknek, bőrbajokkal küzdőknek, de még a prosztataproblémásoknak is ajánlott a sóterápia. Gyógyító hatásáról most szakembert kérdeztünk.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Na, ma ezekkel a meglepikkel boríthatod ki a párodat

Bár számos háztartási eszköz, kisgép, berendezés elengedhetetlen kelléke hétköznapjainknak, egyeseket érzékenyen érinthet, ha ilyesmit kapnak szívszerelmüktől. Vagy ha egy bizonyos dolgot kapnak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!