Facebook hozzászólás

Sóterápiával az allergia ellen!

Augusztus közepe van és már javában tart az allergiaszezon! A gyógyszerek mellett természetes módszerekkel is enyhíthetjük allergiás tüneteinket. Kevesen tudják, hogy a só is alkalmas erre.

Tombol a pollenszezon – Kép: Pixabay

Hazánkban minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű allergiától pedig a lakosság közel 20%-a szenved. A szénanáthás panaszokkal küzdő betegek száma a kilencvenes évek eleje óta 27-szeresére emelkedett, az Országos Környezetegészségügyi Intézet jelentése szerint idén augusztusban magasabb lesz, akár a sokéves átlagot is meghaladja majd a parlagfű pollenterhelése.

A legtöbben az allegiaszezonban mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a tüneteket. A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint az allergiások egy szezonban akár 30.000 Ft-ot is költhetnek az orvosok által felírt vagy a patikákban vény nélkül kapható készítményekre, amelyek sokszor önmagukban nem szüntetik meg a tüneteket. Az allergia, mint az immunrendszer túlzott reakciója a környezeti hatásokra, azonban nem mindig enyhíthető különféle gyógyszerekkel, kemikáliákkal. Habár ez a megoldás is lehet hatékony, de szervezetünkben hamar kialakul a hatóanyagok elleni rezisztencia, illetve számos kisebb-nagyobb mellékhatással is számolhatunk.

Gyógyszerek helyett azonban természetes gyógymódokat is alkalmazhatunk.  Segítséget jelenthet például az allergiás tünetektől szenvedőknek egy régi hagyományon alapuló rendkívül hatékony terápia, a sóterápia, amelynek több, eltérő fajtája létezik. Ezek között nagy különbségek is lehetnek, ezért érdemes részletesen megismerni a lehetőségeket, tudatosan választani közülük!

4 tipp, hogy száműzd az allergéneket az autódból is!
Nemcsak a lakásunk, de az autónk is kedvelt helye lehet a poratkáknak, baktériumoknak, ami az ezekre érzékenyeknek bizony megkeserítheti a nyári utazást. Íme a legfontosabb tennivalók, amelyeket még indulás előtt célszerű elvégeznünk, hogy allergénmentes legyen az autónk is!

A sóterápiák alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak. A nedves sóterápiák – melyek a sót vízben oldott formában juttatják a légutakba – a felső légutak kezelésében lehetnek hatékonyak. A száraz sóterápiák közé tartozó SPELEO (sóbánya) terápia pedig a különlegesen finomra őrölt (0,2 mikron) speciális, magas tisztaságú gyógyászati sószemcsék belélegzése során fejti ki hatását egészen mélyen az alsó légutakban, a tüdő hörgőcskéiben is. Ennél az eljárásnál egy valódi sóbánya mikroklímáját reprodukálják a kezelések során, annak minden pozitív élettani hatásával. A rendkívül finomra őrölt, speciális, magas tisztaságú gyógyászati hatóanyag a legkisebb hörgőket is eléri, így az alsó légutakban is jótékonyan hat.

A gyógyszer- és mellékhatásmentes kezelés hatékony kiegészítő terápia az alsó- és felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, jelentősen javítja az életminőséget, fontos szerepe van légzőrendszerünk egészségmegőrzésében, a sportolók teljesítménynövelésében, alkalmas az immunrendszer és a szervezet ellenálló képességének javítására is, így megelőzve a lehetséges légúti panaszokat. Kifejezetten gyermekek számára is ajánlott, hiszen számos, korunkban népbetegségnek számító problémára – mint például a fülgyulladás, arcüreggyulladás – hatékony megelőzési módszer lehet.

Forrás: INDISO Sóklinikák

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!