>
Facebook hozzászólás

Spicc nélküli kirándulás a Vödörvölgybe

A XIV. századból származik az első bejegyzés a pálinkáról. Károly Róbert feleségét, Erzsébetet gyógyították vele. Az élet vizének, aqua vitae-nek nevezték a nemesi nedűt. Ma jobbnál jobb pálinkák születnek a hazai pálinkaversenyeken. Sokszoros díjazott a Csalló Pálinka Manufaktúra, egy családi vállalkozás is. A Vödör-völgyben hamisítatlan kisüsti készül!       

Díjnyertes pálinkák, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Elkötelezett hívei a kisüsti főzésének Balatonalmádi határában. Berendezéseik a legkorszerűbbek. Meggyőződésük szerint csak a folyamatos fejlesztés adja meg a lehetőséget a legjobb pálinka elkészítésének. A Vödörvölgyben 40 féle pálinkát kóstolhatsz egy árnyas teraszon, ami egy igazi nyári  program!

A madárberkenyés pálinka az egyik legkülönlegesebb italuk, valami isteni! A kajszit eperfahordóban érlelik, ez a legkedveltebb termékük. Megkóstolva tényleg olyan, mint a nagyi lekvárja!

Küldetésünknek tekintik a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését – a XXI. századi technikával. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással – saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva – állítják elő az 50%-os “kisüstit”. A vásárlók igényeinek megfelelően 2008-tól 42%-os pálinkákat is forgalmaznak. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezik munkájukat, amiben jelentős szerep jut a tudásnak, a tapasztalatnak.

Tagjai A Pálinka Céh Egyesületnek, mert hiszik, hogy a pálinkafőző mesterek csak együtt tudnak igazi sikert elérni a hazai és a nemzetközi piacon.

Ne feledd, az igazán finom, tiszta pálinkát nyugodtan kóstolgathatod, másnap nem lesz másnap!!!

Ez is egy völgy: nem messze Almáditól!
Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek…
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!