Facebook hozzászólás

Szeretem a párom, mégse megy igazán

Többen is panaszkodnak arra, hogy bár igazán szeretik a párjukat, mégsem élvezik az intim együttlétet igazán, vagy csak ritkán. Van aki betegségre gyanakaszik, más akár szedne is rá valamit, pedig a pszichológus szerint a dolog ennél jóval egyszerűbb, és egyáltalán nem kell elkeseredni! Nem vagyunk egyformák!

Vörös rózsa jégen, hóban, Kép: pixabay
Kép: pixabay

– A szexuális vágy minden embernél más intenzitású, egy nő is lehet magas vagy alacsony libidójú, ahogy a férfiak esetében is van aki erősebb szexuális igényű, míg más kevésbé. Párok esetében az eltérő szexuális intenzitás igénye okoz általában feszültséget, de párterápiával ez rövid időn belül orvosolható a legtöbb esetben – írta Pakai-Szűcs Réka pszichológus.

A szakember szerint ha valakinek sosem volt magas a szexuális igénye, úgy elképzelhető, hogy csupán arról van szó, hogy egyszerűen ilyen típus. Ha viszont a csökkent szexuális igény arra vezethető vissza, hogy alapvetően nehezen ér el orgazmust, úgy a sorozatos csalódás és negatív élmény kialakíthat elkerülő magatartást, ami tovább csökkenti a szexuális aktusok számát. Amennyiben az alapvető probléma az orgazmus megélésének nehézségeire vezethető vissza, úgy  Pakai-Szűcs Réka azt javasolja, hogy egyéni ülések keretében az aggódók feltétlenül keressenek fel egy szakpszichológust.

(Forrás: pszichológuskereso.hu)

Diplomás negyvenes szinglik vitték a prímet
Tíz vagy akár öt évvel ezelőtt a hazai társkereső weboldalakon zömében a fiatalabb, huszon- és harmincéves korosztály kereste párját. Ez mára gyökeresen megváltozott, és nemcsak számosságában, de már aktivitásban is a negyven felettiek vették át a vezetést.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!