Facebook hozzászólás

ÚJABB URALKODÓNŐ LETT ALZHEIMER-NAGYKÖVET

Szilvia gyönyörű kitüntetése

Tiszteletbeli nagykövetévé választotta Őfelsége Szilvia királynét, a svéd uralkodó házastársát Az Alzheimer’s Disease International nemzetközi jótékonysági szervezet. Ezzel a királyné idősekért, betegekért és különösképpen a demenciával élőkért tett személyes erőfeszítéseit ismerték el.

Stiftelsen Silviahemmet nevű szervezetén keresztül az uralkodónő 1996 óta támogatja a kórházi dolgozók demenciára fókuszáló oktatását.

A díj átvételekor Szilvia királyné hangsúlyozta, hogy a demencia kérdésköre egyre fontosabbá válik a fejlett világ olyan elöregedő társadalmaiban, mint amilyen Svédország is. Kiemelte a további vizsgálatok és a hatékony kockázatcsökkentő programok és ápolási gyakorlatok kialakításának fontosságát.

Szilvia svéd királyné, Kép: felejtek.hu
Szilvia svéd királyné, Kép: felejtek.hu

Paola Barbarino, az ADI elnöke emellett kifejezte a szervezet háláját a királyné erőfeszítéseiért, hozzátéve, hogy az ilyen magas rangú méltóságok kiállása a demencia ügye mellett kifejezetten áldásos a nemzetközi szervezeteknek. Krister Westerlund, a svéd Alzheimer Szövetség vezetőjének beszéde pedig az országban Szilvia királyné pártfogása mellett zajló kampányokról számolt be.

A demencia 9 intő jele

Nagypapa és a családtagok, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Ha idős hozzátartozók, barátok, eset kollégák vannak a környezetünkben, érdemes odafigyelni arra, hogy a bekövetkező változások vajon a normál öregedés jellemzői, esetleg azon túlmutató problémáról van-e szó. Cikkünk a demencia jeleinek felismerésében segít.

Az uralkodóné nem az egyedüli magas rangú Alzheimer-tisztségviselő: a tiszteletbeli nagykövetek közt a costa ricai elnök, Luis Guillermo Solís Rivera, valamint Zsófia spanyol királyné is helyet kapott az elmúlt években.

(Forrás: Alzheimers Disease International , felejtek.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!