Facebook hozzászólás

Szomorkás idő miatt fájhat a fejünk

Lassan vége a januárnak, az időjárás pedig az igazi téli oldalát mutatta az elmúlt napokban. Szinte országszerte hullott 10-15 cm friss hó, és sokfelé még a „legmelegebb” órákban sem emelkedett 0 fok fölé a hőmérséklet. A folytatásban is várható további frontok érkezése, és egyelőre a nyirkosság és a hideg sem látszik szűnni. Ráadásul a csapadék is gyakori vendég lehet – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Szemüveg a téli padon, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Péntekre virradóan ismét egy kettősfront érkezik, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is okozhat tüneteket. Előfordulhatnak keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is, valamit a kopásos mellett a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Tovább erősödött az influenzajárvány, az időjárás pedig sajnos nagyon kedvez most a vírus terjedésének.

Kifejezetten álmosító az idő, ez pedig csalóka lehet! Sokan nem is hinnék, mennyien keresnek fel minket ilyenkor akár kimondottan erős görcsös, illetve migrénes fejfájással is, még a fontmentes napokon is! A kimerült szervezet ellenállóképessége jelentősen csökken, éppen ezért ajánlott komolyan venni már az első tüneteket is – figyelmeztet a meteogyógyász. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!