Facebook hozzászólás

Szomorkás idő miatt fájhat a fejünk

Lassan vége a januárnak, az időjárás pedig az igazi téli oldalát mutatta az elmúlt napokban. Szinte országszerte hullott 10-15 cm friss hó, és sokfelé még a „legmelegebb” órákban sem emelkedett 0 fok fölé a hőmérséklet. A folytatásban is várható további frontok érkezése, és egyelőre a nyirkosság és a hideg sem látszik szűnni. Ráadásul a csapadék is gyakori vendég lehet – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Szemüveg a téli padon, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Péntekre virradóan ismét egy kettősfront érkezik, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is okozhat tüneteket. Előfordulhatnak keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is, valamit a kopásos mellett a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Tovább erősödött az influenzajárvány, az időjárás pedig sajnos nagyon kedvez most a vírus terjedésének.

Kifejezetten álmosító az idő, ez pedig csalóka lehet! Sokan nem is hinnék, mennyien keresnek fel minket ilyenkor akár kimondottan erős görcsös, illetve migrénes fejfájással is, még a fontmentes napokon is! A kimerült szervezet ellenállóképessége jelentősen csökken, éppen ezért ajánlott komolyan venni már az első tüneteket is – figyelmeztet a meteogyógyász. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!