Facebook hozzászólás

Szomorkás idő miatt fájhat a fejünk

Lassan vége a januárnak, az időjárás pedig az igazi téli oldalát mutatta az elmúlt napokban. Szinte országszerte hullott 10-15 cm friss hó, és sokfelé még a „legmelegebb” órákban sem emelkedett 0 fok fölé a hőmérséklet. A folytatásban is várható további frontok érkezése, és egyelőre a nyirkosság és a hideg sem látszik szűnni. Ráadásul a csapadék is gyakori vendég lehet – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Szemüveg a téli padon, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Péntekre virradóan ismét egy kettősfront érkezik, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is okozhat tüneteket. Előfordulhatnak keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is, valamit a kopásos mellett a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Tovább erősödött az influenzajárvány, az időjárás pedig sajnos nagyon kedvez most a vírus terjedésének.

Kifejezetten álmosító az idő, ez pedig csalóka lehet! Sokan nem is hinnék, mennyien keresnek fel minket ilyenkor akár kimondottan erős görcsös, illetve migrénes fejfájással is, még a fontmentes napokon is! A kimerült szervezet ellenállóképessége jelentősen csökken, éppen ezért ajánlott komolyan venni már az első tüneteket is – figyelmeztet a meteogyógyász. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!