Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Talpunk alatt fütyül a szél – fájhat a fejünk miatta!

Az időjárás hétről-hétre másolja magát: hétfőn hidegfront, hét közben melegedés, hétfőn hidegfront és ez most sincs másként. Az áthaladó front csapadékot ugyan nem hoz, de szélerősödést és erős fejfájást igen!

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan ezen a héten is megérkezett a már szokásosnak mondható hétfői hidegfront, ismételten csapadék nélkül, szélerősödéssel.  A különbség az, hogy most nem hűl le a levegő, a hét közepéig marad a kellemes, tavaszi idő, 20 fok körüli csúcsértékekkel.  Érdemes kihasználni a napsütést és minél több időt a friss levegőn tölteni, mert a hét második felében úgy tűnik, megérkezik a csapadék és a lehűlés – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Tulipánfa, Kép: László Márta
Kép: László Márta

A szeles idő – főleg, ha napokig tart – meglepően sok embernél okoz valamilyen humánmeteorológiai panaszt.  Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részénél erős fejfájás jelentkezik, de vannak, akik nyugtalanságra, ingerlékenység és alvászavarra panaszkodnak.  Most az átlagosnál 7-8 fokkal melegebb van, emiatt gyakori tünet lehet még a migrén és szokatlan fáradékonyság is nehezítheti az érzékenyek napját.  Ebben az időjárás helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…

Szoftverzavar az agykérekben

Rendkívül gyakori tünet nálunk a fülzúgás. Prof. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint…
1 / 1 492

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!