>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Talpunk alatt fütyül a szél – fájhat a fejünk miatta!

Az időjárás hétről-hétre másolja magát: hétfőn hidegfront, hét közben melegedés, hétfőn hidegfront és ez most sincs másként. Az áthaladó front csapadékot ugyan nem hoz, de szélerősödést és erős fejfájást igen!

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan ezen a héten is megérkezett a már szokásosnak mondható hétfői hidegfront, ismételten csapadék nélkül, szélerősödéssel.  A különbség az, hogy most nem hűl le a levegő, a hét közepéig marad a kellemes, tavaszi idő, 20 fok körüli csúcsértékekkel.  Érdemes kihasználni a napsütést és minél több időt a friss levegőn tölteni, mert a hét második felében úgy tűnik, megérkezik a csapadék és a lehűlés – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Tulipánfa, Kép: László Márta
Kép: László Márta

A szeles idő – főleg, ha napokig tart – meglepően sok embernél okoz valamilyen humánmeteorológiai panaszt.  Ilyenkor az időjárás-érzékenyek nagy részénél erős fejfájás jelentkezik, de vannak, akik nyugtalanságra, ingerlékenység és alvászavarra panaszkodnak.  Most az átlagosnál 7-8 fokkal melegebb van, emiatt gyakori tünet lehet még a migrén és szokatlan fáradékonyság is nehezítheti az érzékenyek napját.  Ebben az időjárás helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!