Facebook hozzászólás

Támad a meghűlés és a depresszió – a fényhiány következményei

Továbbra is decemberi az időjárás, annak is a legrosszabbik fajtája: napokig a napot sem fogjuk látni, támad a sötétség! 

Őszi levelek reggel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Tartósan itt ragadt a decemberi idő. A hét végéig alig lesz változás, napokig frontmentes, csendes, szürke, nyirkos, fényszegény időjárás várható 5 fok körüli hőmérsékletekkel, ami elmarad az ilyenkor szokásos értékektől. Ez a tartósan fennálló helyzet a legtöbb embernek meteogyógyászatilag nagyon megterhelő.

Ha a statisztikai adatokat nézzük, akkor két kiemelkedő panasszal kell számolnunk – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A hideg, nyirkos idő a kopásos ízületi panaszokkal élők legnagyobb ellensége, ilyenkor nagyon sokan szenvednek fájó ízületeik miatt. A fényszegény időjárás pedig a depressziós panaszok melegágya, ilyenkor igen sokan jelentkeznek fáradtság, levertség érzéssel, jelentősen csökken a munkaképesség és nő a baleseti veszély. Ezzel együtt gyengül az immunrendszerünk, és az idő kedvez a meghűléses betegségek terjedésének. Ebben a helyzetben nagyon ajánlott a fényterápia alkalmazása, melyről itt olvashatók részletek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!