>
Facebook hozzászólás

Támad a meghűlés és a depresszió – a fényhiány következményei

Továbbra is decemberi az időjárás, annak is a legrosszabbik fajtája: napokig a napot sem fogjuk látni, támad a sötétség! 

Őszi levelek reggel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Tartósan itt ragadt a decemberi idő. A hét végéig alig lesz változás, napokig frontmentes, csendes, szürke, nyirkos, fényszegény időjárás várható 5 fok körüli hőmérsékletekkel, ami elmarad az ilyenkor szokásos értékektől. Ez a tartósan fennálló helyzet a legtöbb embernek meteogyógyászatilag nagyon megterhelő.

Ha a statisztikai adatokat nézzük, akkor két kiemelkedő panasszal kell számolnunk – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A hideg, nyirkos idő a kopásos ízületi panaszokkal élők legnagyobb ellensége, ilyenkor nagyon sokan szenvednek fájó ízületeik miatt. A fényszegény időjárás pedig a depressziós panaszok melegágya, ilyenkor igen sokan jelentkeznek fáradtság, levertség érzéssel, jelentősen csökken a munkaképesség és nő a baleseti veszély. Ezzel együtt gyengül az immunrendszerünk, és az idő kedvez a meghűléses betegségek terjedésének. Ebben a helyzetben nagyon ajánlott a fényterápia alkalmazása, melyről itt olvashatók részletek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 163

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!