Facebook hozzászólás

Támad a meghűlés és a depresszió – a fényhiány következményei

Továbbra is decemberi az időjárás, annak is a legrosszabbik fajtája: napokig a napot sem fogjuk látni, támad a sötétség! 

Őszi levelek reggel, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Tartósan itt ragadt a decemberi idő. A hét végéig alig lesz változás, napokig frontmentes, csendes, szürke, nyirkos, fényszegény időjárás várható 5 fok körüli hőmérsékletekkel, ami elmarad az ilyenkor szokásos értékektől. Ez a tartósan fennálló helyzet a legtöbb embernek meteogyógyászatilag nagyon megterhelő.

Ha a statisztikai adatokat nézzük, akkor két kiemelkedő panasszal kell számolnunk – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A hideg, nyirkos idő a kopásos ízületi panaszokkal élők legnagyobb ellensége, ilyenkor nagyon sokan szenvednek fájó ízületeik miatt. A fényszegény időjárás pedig a depressziós panaszok melegágya, ilyenkor igen sokan jelentkeznek fáradtság, levertség érzéssel, jelentősen csökken a munkaképesség és nő a baleseti veszély. Ezzel együtt gyengül az immunrendszerünk, és az idő kedvez a meghűléses betegségek terjedésének. Ebben a helyzetben nagyon ajánlott a fényterápia alkalmazása, melyről itt olvashatók részletek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!