Facebook hozzászólás

Tavaszi szél hoz hideget, meleget

A hétvégére hidegbetörés érkezett, de szerencsére ez a komoly lehűlés csak átmeneti volt! Hétfőtől ismét visszatért a tavaszias idő, de ez a melegedés nem lesz töretlen.

Tavasz a konyhaablakban, Kép: László Márta
Tavasz a konyhaablakban, Kép: László Márta

− Jelentős csapadék ugyan nem érkezik, de a szél gyakran megerősödik: igazi tavaszi változékonyságban lesz részünk − tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Már a hét elején elkezdődik a hőmérséklet emelkedése, keddről szerdára virradó éjszaka azonban egy gyenge hidegfront halad át felettünk. A gyenge front hatására megtorpan a melegedés, sőt, néhány fokkal vissza is esik a hőmérséklet, és a fokozottan érzékenyeknél átmenetileg görcsös panaszok is felléphetnek. A következő napokban azonban a legtöbbeknél a melegedés okozza majd a kellemetlen tüneteket, és a pollenterhelés is egyre erősebb!

− A tavaszi fáradtság általános ezekben a napokban, az ilyen változékony fronthelyzetben pedig rengetegen jelentkeznek nálunk keringési panaszokkal és rosszullétekkel is. A tünetek szinte minden nap felléphetnek, szerdán pedig még a görcsös bántalmak is felerősödhetnek. A napról napra változó időjárási helyzet még azoknál is okozhat panaszokat, akik egyébként könnyebben viselik a gyengébb frontokat. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyekkel a kivizsgált időjárás-érzékenység alapján a panaszok hatékonyan kezelhetők. Ezért mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson – tanácsolja a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!