Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Te jó ég! Már megint a fejünkhöz kapunk!

A hőhullámot lezáró erős hidegfront mögött igencsak felfrissült a levegő. Reggelente kimondottan hűvös van, a drasztikus változás pedig az év legforróbb napját követően még szembetűnőbb volt. Most ismét melegszik az idő, olyannyira, hogy vasárnaptól újabb hőség köszönt be, és 30 fok fölötti délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Markáns front pedig a jövő hét közepéig biztosan nem érkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Napfelkelte a Balatonnál, Kép: pixabay
Napfelkelte a Balatonnál, Kép: pixabay

A frontmentes időben ismét a hőség okozza majd a legtöbb panaszt. Ez az igénybevétel azért is veszélyes, mert kortól függetlenül is erős tüneteket okozhat, és szinte bárkinél jelentkezhetnek komoly panaszok. Leginkább a vérnyomásunk ugrálhat, emellett pedig a fejfájás az, ami szinte a nap bármely szakában előfordulhat. Sajnos ez utóbbi tünet igencsak kellemetlen lehet, és az egész napot elronthatja, legyen szó akár munkáról, akár a mindennapi tevékenységekről vagy nyaralásról. És mint ahogy minden ilyen esetben felhívom a figyelmet: a szívbetegek különösen veszélyeztetettek!

A vérnyomásproblémák mellett tehát a leggyakrabban fejfájásos tünetek miatt keresnek fel minket a hőhullámok idején. Számtalan esetben említik a páciensek, hogy már nagyon régóta megkeseríti az életüket ez a visszatérő tünet, és számukra mindig van egy jó hír, miszerint ezek a panaszok egy kivizsgálást követően ma már eredményesen kezelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…

A fenébe! Magunkra hoztuk a bajt!

Ma már népbetegség, mely nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti, ez pedig az ösztrogéndominancia.…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!