Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Te jó ég! Már megint a fejünkhöz kapunk!

A hőhullámot lezáró erős hidegfront mögött igencsak felfrissült a levegő. Reggelente kimondottan hűvös van, a drasztikus változás pedig az év legforróbb napját követően még szembetűnőbb volt. Most ismét melegszik az idő, olyannyira, hogy vasárnaptól újabb hőség köszönt be, és 30 fok fölötti délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Markáns front pedig a jövő hét közepéig biztosan nem érkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Napfelkelte a Balatonnál, Kép: pixabay
Napfelkelte a Balatonnál, Kép: pixabay

A frontmentes időben ismét a hőség okozza majd a legtöbb panaszt. Ez az igénybevétel azért is veszélyes, mert kortól függetlenül is erős tüneteket okozhat, és szinte bárkinél jelentkezhetnek komoly panaszok. Leginkább a vérnyomásunk ugrálhat, emellett pedig a fejfájás az, ami szinte a nap bármely szakában előfordulhat. Sajnos ez utóbbi tünet igencsak kellemetlen lehet, és az egész napot elronthatja, legyen szó akár munkáról, akár a mindennapi tevékenységekről vagy nyaralásról. És mint ahogy minden ilyen esetben felhívom a figyelmet: a szívbetegek különösen veszélyeztetettek!

A vérnyomásproblémák mellett tehát a leggyakrabban fejfájásos tünetek miatt keresnek fel minket a hőhullámok idején. Számtalan esetben említik a páciensek, hogy már nagyon régóta megkeseríti az életüket ez a visszatérő tünet, és számukra mindig van egy jó hír, miszerint ezek a panaszok egy kivizsgálást követően ma már eredményesen kezelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 158

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!