Facebook hozzászólás

Tippek az aranyér otthoni kezelésére!

A most következő tippeket annak is érdemes betartani, aki még nem szenved az aranyértől, ugyanis bizonyos ételek fogyasztásával, valamint egy kis odafigyeléssel megelőzhetők a kellemetlen tünetek.

A legfontosabb talán a helyes étkezés, amivel elérhetjük a könnyebb székletürítést. Fogyasszunk naponta legalább két liter folyadékot, rostban gazdag ételeket, mint amilyen a müzli, a héjastul fogyasztott gyümölcsök, a magvak (szezám, napraforgó stb.), a mazsola, különböző tejtermékek.

Ügyeljünk a higéniára is! Minden székletürítés után mossuk meg hideg vízzel a végbél környékét, vagy ha nem vagyunk olyan helyen, ahol ezt megtehetnénk, használjunk valamilyen nedves törlőkendőt, a kamilla például az aranyér kezdeti tüneteit is enyhíti!

Ne erőltessük a székletürítést! Bár az a hiedelem, hogy a naponta egyszeri székelés az egészséges, teljesen normális, ha valakinek ennél ritkábban kell wc-re mennie. Ha görcsölünk és erőltetjük, csak még könnyebben kialakulhat a gyulladás!

Mozogjunk! Télen azért jelentkeznek az aranyeres panaszok sok embernél, mert ilyenkor sokkal kevesebbet mozgunk, mint a meleg évszakokban. A sportolás segít az emésztésben is, így ha székrekedésünk van, akkor jó, ha kicsit sétálunk, futunk. Azonban nagyon megerőltető edzést ne végezzünk, ugyanis ha például súlyokat emelgetünk, még nagyobb lesz a betegség kockázata!

Ha a tünetek már megvannak, a legjobb az, ha felíratunk az orvossal aranyér elleni kúpot és kenőcsöt (sok típus kapható vény nélkül is), amelyek nagyon hatásosak a kellemetlenségek ellen. Ha otthon akarjuk magunkat ápolni egy ideig (ha pár nap alatt nem leszünk jobban, mindenképpen menjünk orvoshoz!), készítsünk langyos ülőfürdőt, amelybe szórhatunk gyógynövényeket, például az előbb említett kamillát, de nagyon jó a zsurló és a körömvirág is! Ugyanezeket fogyaszthatjuk teaként is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

Receptek

HÍREK

1 / 1 147

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!