Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Több napos fejfájással telhet a hétvége

A szép tavaszi napok sorának átmenetileg vége szakad. A hét végéig ugyanis egyre változékonyabb időben lesz részünk, a megnövekvő felhőzet mellett akár többször is lehetnek záporok. Sőt, akár zivatarok is kialakulhatnak! Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik néhány fokot – mondja a Meteo Klinika igazgatója.

A változást a pénteken érkező kettősfront hozza meg, ami önmagában ugyan nem okoz nagy lehűlést, de a hatása egyeseknél akár intenzívebb tüneteket is okozhat. A gyakran erős szél, illetve a párásabb, fülledtebb levegő most azoknál is kiválthat problémákat, akik az előző, átlagosnál melegebb napokban nem panaszkodtak!

Tulipánfa, fehér, Kép: László Márta
Kép: László Márta

– Ilyenkor gyakori a vérnyomás-ingadozás és az egyéb keringési panaszok, de nagyon sokan jelentkeznek mostanában nálunk napokig húzódó, szűnni nem akaró fejfájással is. A tünetekre jellemző, hogy többször még éjszaka is fennállnak, ennek következtében jelentősen romlik az alvásminőség, napközben pedig a nyűgösség és az ingerlékenység lehet általános. Mindez akár az egészségi állapotunkra is hatással lehet, gyengül az immunrendszerünk, és a betegségeket is könnyebben összeszedjük. Jó hír azonban, hogy tartós megoldás is létezik már az előbb említett panaszokra. Gyakran visszatérő tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését – tájékoztatott Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!