Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Több napos fejfájással telhet a hétvége

A szép tavaszi napok sorának átmenetileg vége szakad. A hét végéig ugyanis egyre változékonyabb időben lesz részünk, a megnövekvő felhőzet mellett akár többször is lehetnek záporok. Sőt, akár zivatarok is kialakulhatnak! Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik néhány fokot – mondja a Meteo Klinika igazgatója.

A változást a pénteken érkező kettősfront hozza meg, ami önmagában ugyan nem okoz nagy lehűlést, de a hatása egyeseknél akár intenzívebb tüneteket is okozhat. A gyakran erős szél, illetve a párásabb, fülledtebb levegő most azoknál is kiválthat problémákat, akik az előző, átlagosnál melegebb napokban nem panaszkodtak!

Tulipánfa, fehér, Kép: László Márta
Kép: László Márta

– Ilyenkor gyakori a vérnyomás-ingadozás és az egyéb keringési panaszok, de nagyon sokan jelentkeznek mostanában nálunk napokig húzódó, szűnni nem akaró fejfájással is. A tünetekre jellemző, hogy többször még éjszaka is fennállnak, ennek következtében jelentősen romlik az alvásminőség, napközben pedig a nyűgösség és az ingerlékenység lehet általános. Mindez akár az egészségi állapotunkra is hatással lehet, gyengül az immunrendszerünk, és a betegségeket is könnyebben összeszedjük. Jó hír azonban, hogy tartós megoldás is létezik már az előbb említett panaszokra. Gyakran visszatérő tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését – tájékoztatott Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés…

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…
1 / 1 478

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

HÍREK

1 / 1 131

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!