Facebook hozzászólás

ALMAECET ÉS MÉZ HÁZASSÁGA

Tökéletes házi elixír

Házi csodánk fogyasztása reggel és este ajánlott, illetve, ha módunkban áll, akkor a főétkezések után, vagy közben, kortyonként – javasolja Komáromi Linda és Nagy Péter, akik vegyszer- és adalékmentes gyümölcsborecetet készítenek fehérvárcsurgói családi gazdaságukban.

Hozzávalók:

Fehérvárcsurgói gyümölcsecetek, Kép: László Márta
Fehérvárcsurgói gyümölcsecetek, Kép: László Márta

Elkészítés:

Az egészet jól keverjük össze, és már kész is az elixírünk!

Az almaecet ellátja a szervezetünket értékes ásványi anyagokkal, elengedhetetlenül fontosak az anyagcsere-folyamatokhoz, a sejtek megújulásához vagy a káros baktériumok legyőzéséhez.

Az almaecet-méz koktél alkotórészeként ehhez még társulnak a nektárban található ásványi anyagok, meg a természetes cukor, amelyek erősítik a szívet, serkentik a vérkeringést.

Majd 20 egészségügyi zavar zavar esetén hozhat javulást, például emésztési zavarok, depresszió, fejfájás, ízületi fájdalmak, megfázás, krónikus fáradtság, álmatlanság, emlékezet kihagyás. (Nemcsak almaecetből, hanem más gyümölcsökből készült ecetekből is készíthetünk elixírt.)

Ismeretlen hősünk: az ecet

Így-készül-a-házi-vinaigrette-Kép-wikimedia.jpg
Kép: wikimedia

A múlt század elejéig a só mellett a gyümölcsecet volt a legnépszerűbb fűszerünk. Használata egyediséget ad az ételeknek. Olyan különleges aromákat ízhatásokat tudtak, és tudunk ma is elérni, amit mással nem – derült ki a fehérvárcsurgói Károlyi Gasztro Akadémia kiállításán, ahol bemutatkozott Nagy Péter és Komáromi Linda 2015-ben alapított kézműves ecetmanufaktúrája is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mama, dobja be a slusszkulcsot!

Az egyik legnehezebb, a mindennapi életet érintő döntés a demenciával élő emberekről gondoskodóknak, hogy vajon a…

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!