Facebook hozzászólás

Tudod, hogy a színek rád hogyan hatnak?-Öltözz úgy!

Mindenkire hatással vannak a színek, s mindenkinek vannak kedvenc színei.

Az azonban csak kevesekben tudatosodik, hogy a különböző színekhez való vonzódásunk, illetve annak változásai nem csupán életkorunkkal, és személyiségünk formálódásával változik, hanem aktuális lelki állapotunkkal is. Lelki állapotunkat pedig leginkább érzelmi állapotunk határozza meg.

Gondoljanak csak arra, hogy amikor szívünk csordultig van szeretettel, vagy szerelemmel, akkor “rózsaszínben látjuk a világot”, vagy mennyivel jobb lesz a kedvünk a frissen zöldellő természettől, az élő virágoktól.

És akkor miért is nem gondolunk arra, hogy tudatosan használjuk a színeket, ha érzelmi válságban vagyunk, ha úgy érezzük, hogy nem tudjuk felmelegíteni szívünket, feloldani az elfojtott érzelmeket? De, ugyanígy ha betegségből lábadozunk, immunrendszerünk erősítésére is használhatjuk a színeket. Nevezetesen a rózsaszínt és a zöldet, melyek az ezoteria szerint a szívcsakra kísérő színei.

Ha eddig is kedvelték ezeket a színeket, azt jelzi kiegyensúlyozott és színes az érzelmi életük, tudnak szeretni, megvetni, haragudni, és ki is tudják fejezni érzelmeiket.

Ha nem különösebben vonzódnak ezekhez a színekhez, vagy éppenséggel kifejezetten nem kedvelik – az bizony bajt jelent: bezárkóztak, “hideg” a szívük, kiürült az érzelmi energia központjuk. Ez nagyon veszélyes, mert nem csupán emberi kapcsolataikat ronthatja meg, hanem gyengíti immunrendszerüket is, és utat enged a betegségeknek.

Természetesen nem kell állandóan zöldben, vagy rózsaszínben pompázni! Elég a sötét nadrág, vagy szoknya fölé egy csinos, színes darab! Vagy, kezdje a kiegészítőkkel: egy szép sál, kesztyű, kalap, harisnya is megteszi kezdetnek.

És nemcsak a nőknek! Ma már a férfiak is hordhatnak rózsaszín inget – tele vannak az üzletek polcai különböző árnyalatokkal. Gyönyörű zöld nyakkendőket is lehet kapni! Természetesen nem a kettőt együtt kell felvenni, bár igen extravagáns külsőt kölcsönözhet a két szín jól megválasztott árnyalatának kombinációja!

Ráadásul az idei őszi divatszezon vezető színei közé tartozik a pink és a piros. Tehát még nem is kell annyira félredobni a divat iránti esetleges rajongásunkat!

A fontos, hogy ne csak az időjárás hidege ellen védekezzünk, hanem szívünket is felmelegítsük!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!