Facebook hozzászólás

Tüneményes fehérmályva a kisbabádért

Mindenből a legjobbat! Egészen biztos, hogy kisbabája megszületése után minden felelősen gondolkodó édesanya ezt szeretné adni a gyermekének. Az élet első hónapjaiban, amikor is a legtökéletesebb táplálékot az anyatejjel adják az anyukák, ezen kívül a legtöbb, amivel jót tehetnek a babának, a tökéletes kozmetikum megtalálása. A bababőr ötször olyan vékony, mint egy felnőtt bőre, hiszen folyamatosan fejlődik, ahogy nő a baba, és különleges védelemre van szüksége. A bőr alatti szövetek felépítése teljesen más, a vékony szaruréteg bizony könnyen elveszítheti a nedvességtartalmát. A különlegesen érzékeny bőr ezért különleges ápolást igényel.

Anyuka puszilgatja a kisbabáját, Kép: Weleda
Nagyon gondos ápolást igényel a baba bőre, Kép: Weleda

Az illatmentes fehérmályva kozmetikumok a legérzékenyebb bababőrt is bevonják egy finom védőréteggel, amely gondosan összeválogatott természetes alkotóelemeinek segítségével intenzíven ápolja a bőrt, és támogatja annak egészségét. Kókuszolaj, borágóolaj, szezámolaj, mandulaolaj, bogáncsolaj, kakaóvaj, méhviasz, árvácska, és még több különleges hozzávaló egészíti ki a fehérmályva jótékony hatását. Nem csoda tehát, hogy még a legérzékenyebb bőrt is megnyugtatják ezek a készítmények. Magának a fehérmályvának az ereje egyébként a növény gyökerének cukortartalmából ered, amely vízzel érintkezve egy különleges gélt alkot, ez segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, csökkenti az esetleges gyulladásokat és egy finom védőréteggel öleli körül a bőrt. Természetesen a Weleda csakis bio-minőségű növényt használ készítményeihez, amelyeket a németországi kertészetben termesztenek. A védőkrém ápol, és megelőzi a pelenkakiütéseket. A fehérmályva testápoló intenzíven hidratálja a nagyon érzékeny bababőrt és enyhíti a bőrirritációkat, megfelelő nedvességet nyújt, hűt és nyugtat, enyhíti a viszketést. Ez utóbbi termék érzékeny bőrű felnőttek számára is különösen ajánlott.

Extra tippek babaápoláshoz

A legjobb, ha a babát tiszta, testhőmérsékletű, azaz 37 fokos vízzel fürdetjük meg, legfeljebb egy kevés parfümmentes, hidratáló hatású babaolajat, például calendula ápolóolajat teszünk a vízbe. Lágyan masszírozzuk át a babát, majd bugyoláljuk be az előmelegített törülközőjébe.

Fehérmályva virága, Kép: Weleda
Fehérmályva virága, már a látvány is megnyugtat, Kép: Weleda

A baba számára az ideális ruha biopamut, selyem, vagy len anyagú. A zavaró címkéket távolítsuk el a ruhácskákból, és mindig használjunk illatmentes mosószert. Ha a baba bőre viszketne, mindenképpen vágjuk le az ujjacskáin a körmöket, és éjszakára húzzunk apró pamutkesztyűt a kezére. Ha pedig ez a viszketés tartós, allergiateszttel bizonyosodjunk meg róla, hogy nem áll-e fenn valamiféle élelmiszer-allergia a gyermeknél, ezt természetesen már a hozzátáplálás idejére ajánljuk.

Fontos, hogy vezessünk be napirendet, amellett, hogy elegendő alvásideje legyen a babának, arra is ügyeljünk, hogy nagyjából mindig azonos időben tegyük le aludni, az elalvás pedig legyen meghitt és biztonságot árasztó. Naponta többször és elalvás előtt is szellőztessük ki a babaszobát és természetesen minden nap sétáljunk a babával a friss levegőn. És persze néha a mama is megérdemel egy kis kimenőt, hiszen az édesanyja esetleges fáradtságát, feszültségét minden baba megérzi, és átveszi. Ha anyuka is lazít picit néha, még boldogabb lesz a babaélet.

Lazítás anyukának, amíg a baba alszik:
A bőr ápolásához magában is használható a mandulaolaj, bármilyen bőrtípusra, tenyérbe csepegtetett pici olajat körkörös mozdulattal érdemes a bőrbe bemasszírozni, de a kozmetikai iparban elsősorban bázisolajként szolgál, hiszen kiválóan vegyíthető más illóolajokkal. Puhítja a bőr felületét, visszaadja a bőr rugalmasságát és lassítja a bőr öregedését. Szaunázás, napozás, vagy szolárium után is ajánlott használni, alaphelyzetben pedig zuhanyzás vagy fürdés után fejti ki a legjobban hatását. Az irritált bőrt megnyugtatja, a ráncokat kisimítja. A mandulaolajról itt tudhatsz meg részleteket!

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!