Facebook hozzászólás

Türelem és hit kell a gyógyuláshoz

“Tudom, hogy meg fogsz gyógyulni. Minden rendben lesz!” – kezelőorvosom ezen szavai már csodát tettek velem, segítettek a gyógyulásomban. A hitnek a betegségek leküzdésében óriási szerepe van, de nem elegendő a páciens bizalma, az orvosnak is hinnie kell a betege gyógyulásában.

Miki, az örök optimista súlyos balesetet szenvedett, egy építkezésen a mélybe zuhant és megsérült a gerince. “Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondogatták, hogy jól vagyok. De mikor begurítottak a sürgősségire, láttam az orvosok és nővérek arckifejezését, ami azt jelentette: “Halott ember.” És tudtam, hogy át kell vennem az irányítást.” “Mit csináltál?” – kérdeztem tőle. “Nos, mikor egy felvételis nővérke hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok és nővérek csöndben várták a válaszom. Mély levegőt véve visszaordítottam: “A gravitációra!” Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik: az életet választottam. Tehát úgy operáltak meg, mintha élő lennék és nem halott.” Miki a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt életben, de csodálni való hozzáállása miatt is.”

Azt hiszem, hogy példaértékű Miki hozzáállása, hite óriási erőt adott neki, visszaszerezte az életét! A hitnek, a bizalomnak és a reménynek óriási szerepe van az életünk minden területén. Csak az az ember képes életben maradni az életnek nevezett versenyben, aki hisz, aki türelmes, és képes ezek fényében cselekedni. Amit az ember képes kigondolni, amiben képes hinni, azt képes elérni – mondja a bölcsesség.

A betegségek nem válogatnak, bárkit elérhetnek, s minden nap ott leselkednek. Nem véletlen, hogy az egyik legfőbb értékünk a testi és lelki épség.

Orvos barátommal beszélgettem arról, hogy milyen szerepe van a hitnek a gyógyulásban. Ő úgy gondolja, hogy nagyon fontos, számít, mind a beteg, mind az orvos részéről. Kezdeti stádiumban lévő betegségeknél a páciens lelkileg erősödik, ha az orvosa bátorítja. De előre haladott stádiumú bajoknál, sajnos, ez már nem segít.

Ha az orvos nem hisz a betege felépülésében, akkor nehézkesebb lesz a gyógyulás, vagy akár végzetes is lehet a baj. A doktorok részéről ezért nagyon fontos az empátia, a segítőszándék, a türelem és a hit. De ugyanez elmondható a betegről is. A gyógyítás egy csapatmunka: a beteg legyen őszinte, fogadja el és tartsa be az orvos utasításait, és legyen türelmes. A gyógyszerek hatásához idő kell, és a felépüléshez is.

A betegségek legyőzésében a hozzáállás nagyon fontos: mindkét fél úgy álljon hozzá, hogy a beteg meg fog gyógyulni. Az orvos segítse betegét, figyeljen rá, kerüljön közel hozzá, a legjobb szaktudása szerint kezelje, a beteg pedig fogadja el az orvost, kövesse az utasításait, legyen türelmes és higgye el, hogy meg fog gyógyulni. A hit és a türelem csodákra képes a gyógyításban és a gyógyulásban.

A hit, a remény és a türelem, no meg az akarat, ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek az életben való boldoguláshoz. Azok a személyek képesek a boldog túlélésre, akik ezekkel bőségesen fel vannak vértezve.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!