>
Facebook hozzászólás

Új divathullám érkezik Japánból?

Hatalmas sikernek bizonyultak Japánban a nemrég piacra dobott, átlagos sapkáknak álcázott kerékpáros bukósisakok, amelyek a hagyományos sisakokat kényelmetlennek vagy rondának tartó biciklisek igényeinek kielégítésére szolgálnak.

A nyár beköszöntével egyre többen pattanunk biciklire: sokan a munkahelyükre is két keréken gurulnak, mások csak hétvégén tekernek, hogy kipihenjék a hét fáradalmait. Céltól függetlenül azonban a kerékpárral közlekedőknek ajánlatos védőfelszerelést viselniük.Fotó: sxc/triffo

Gyerekeknek már Magyarországon is kötelező a bukósisak néhány éve, felnőtteknek azonban csak lakott területen kívül muszáj viselniük a védőfelszerelést, ám máshol is érdemes lenne. Még akkor is, ha sokan ódzkodnak a műanyagkobaktól. A kényelmi- vagy divatszempontból való viszolygásnak ugyanis statisztikák szerint komoly ára van: Japánban 2009 és 2011 között a biciklis balesetek során elszenvedett halálesetek közel kétharmada fejsérülés számlájára volt írható, amely fejvédő viselésével megelőzhető lett volna.

A kelet-ázsiai szigetországban mostanában új stílussal próbálkoznak. Egy öregeket segítő alapítvány ötlete alapján egy zenekari egyenruhákat gyártó cég fejlesztette ki az átlagos, sokak által utált bukósisakokra ráhúzható sapkákat. A Nippon Parade nevű cég által gyártott, Capor (comfortable and active protection on road, azaz kényelmes és aktív védelem az utakon) fantázianevű fejfedők kívülről teljesen átlagos sapkáknak tűnnek, egyedül a két oldalt lelógó, az áll alatt összekapcsolható pánt jelzi, hogy biciklis kellékről van szó, írja az MTI.

Az alapítvány azért kereste meg a céget a sisak ötletével, mert azt tapasztalta, hogy az idősek közül sokan kényelmetlennek vagy kínosnak érzik a versenyhasználatra kifejlesztett hagyományos biciklis fejvédők viselését. A termék piacra dobása óta minden korosztály körében népszerűvé vált, sőt még a rendőrség és egyes önkormányzatok is érdeklődnek iránta, írta a Kyodo hírügynökség. A cég jelenleg nyolcfajta sapkasisakot árul online boltjában, köztük halászsapkát, pöttyös női modelleket, fülmelegítős-bojtos verziót és micisapkára emlékeztető darabot is. A termék ára ugyanakkor igen borsos: a legolcsóbb modell 7560 jen (17 ezer forint).

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!