Facebook hozzászólás

Van egy álmom…

Nekem is van egy álmom. Nem olyan nagyszabású, mint Martin Luther Kingé, és Béke Nobel-díj sem jár érte. Talán nem is csak az én egyszemélyes álmom ez.

Ebben az álomban egyszerűen csak tavasz van, és az emberek teszik a dolgukat: kertet és családot ápolnak, óvodába viszik a gyereket reggel, és jóízűen beszélgetnek egy pohár sör mellett este a barátokkal.

Az álmomban nem hív fel anyósom a nálunk szentnek számító családi vacsoránál, hogy azonnali hatállyal a tévé elé parancsoljon bennünket. Hiszen épp hőn szeretett politikusa hirdeti az igét, akinek valóságos messiásként csügg a szavain. Mintha tőle várná vélt és valós problémáinak megoldását.

Ez az álom nem a politikai veszekedésekbe fulladt családi ebédek helye, ahol 2-3 táborra szakadunk, és nem halljuk egymás szavát.

Itt nem kell végigfülelnem a vékonyfalú fürdőszobámban, ahogy az egyébként birkatürelmű szomszédunk oroszlánbőgéssel adja elő aktuálpolitikai véleményét.

Ő az, aki minden választáskor kibújik a barlangjából, és hihetetlen vehemenciával veti bele magát a kopogtatócédulák gyűjtésébe. Ilyenkor érzi igazán személye fontosságát.

Nem töltik belém nagy tölcsérrel, hogy ami történik, az valóban értem, értünk történik; mert az én álmomban a politikusok nem játszadoznak a szavakkal, mint kártyalapokkal. Igen, ez az álom nem szereti a pókerjátékosokat és pókerarcokat.

Nem kell végighallgatnom, ahogy gyalázkodó emberek ordítanak végig egy temetést vagy nemzeti ünnepet. Nemzeti érzésből.

Álmomban olyan az én városom, hogy sehonnan sem vigyorognak rám a magasból politikusok képei, szájukban az egyedüli üdvözítőnek kikiáltott paradicsomi jövő szlogenjeivel.

Olyan fantáziám van, amiben nem rántják be az ígérgetések szóörvényébe az egyébként soha meg nem szólítottakat: a legszegényebbeket, a fogyatékkal és remény nélkül élőket.  Akikről aztán persze rendre elfelejtkeznek.

Álmomban tavasz van, cseresznyevirág illata száll

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!