Facebook hozzászólás

Van egy jó és egy rossz hírünk az időjárásról

Semmi sem tökéletes! Ez a frontmentes, csendes nyárias időjárás sem. Jó hír legtöbbeknek, hogy a héten is folytatódik az októberi nyár, már legalábbis ami a délutáni 20 fok feletti hőmérsékleteket és a csendes, száraz időjárást illeti.

Szmogos levegő Pécsett, Kép: MTI/Sóki Tamás
Szmogos levegő Pécsett, Kép: MTI/Sóki Tamás

Kora délután ismét 20 C° fölé kúszik a hőmérő higanyszála, reggel viszont többfelé számíthatunk akár fagyra is, de mindenképpen kifejezetten hűvös időre. Észen kell lennünk az öltözködéssel, könnyen megfázás lehet a vége egy hosszabb, alkonyatba nyúló sétának.

A rossz hír viszont ennél sokkal alattomosabb! A nagyobb városok és az iparvidékek – mint rendesen – napról-napra termelik a szálló port adó szennyező részecskéket, de azokat – légmozgás híján – semmi nem szállítja el, de csapadék sincs, ami kimoshatná a légkörből. Így azok lassanként feldúsulnak, és mára már több helyen átlépte vagy megközelítette az egészségügyi határértéket. Márpedig a szálló por legfinomabb részecskéi a tüdőnkön keresztül bejutnak a véráramba is, gyulladásokat okoznak, és évek alatt egyre nagyobb kárt tesznek a szervezetünkben, fokozva az időjárás-érzékenységünket, de növelve a daganatos megbetegedések esélyét is – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Meghökkentően kockázatos
Kockás az idei ősz igazi slágere. A színekre azt mondhatjuk, hogy valódi, tobzódó ősziesek, de erre még rátesz a kockás, hiszen egy darabon, például kabáton belül, többféle is van belőle.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!