Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Vége a nyárnak, de maradnak a panaszok!

Kedden komoly hidegfront vet véget a hosszúra nyúlt hőségnek, és úgy néz ki, hogy a kánikulának tartósan, de akár az is előfordulhat, hogy végérvényesen búcsút mondhatunk erre az évre. Különösen reggel lesz kellemetlen a lehűlés, ugyanis a hajnali minimumok sokfelé 10 fok közelében, néhol még az alatt is alakulnak. A front mögött átmeneti visszamelegedés valószínű, aztán újabb lehűlés látszik a láthatáron – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A hőség már szinte mindenki szervezetét kimerítette, ezért a drasztikus változás, azaz a hidegfront érkezése halmozott terhelést ró szervezetünkre. Most a görcsös fejfájás, az izom- és hasi görcsök kerülnek előtérbe, emellett a szívbetegek és az idősek számítanak különösen veszélyeztetettnek! Vérnyomás-ingadozás átmenetileg másoknál is felléphet, a reggeli hűvös időben pedig a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők tünetei is erősödhetnek.

Bőrkabátos, sálas nő a vízparton, semleges, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Gyakran hívnak minket ilyenkor fáradtságra panaszkodva, ok nélküli ingerültség és idegi feszültség miatt, vagy akár napokig tartó komfortérzet-romlás esetén is. Ezeket a panaszokat komolyan kell venni. Sokszor az időjárás váltja ki őket, ha pedig nem foglalkozunk velük, akkor tartósan is az életminőség romlását okozhatják. A meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben tud segíteni az érintetteknek. Ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 147

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!