Facebook hozzászólás

ESERNYŐTŐL NAGYKABÁTIG

Végre kisüt a nap – de nem lehet felhőtlen az örömünk!

A több napon át tartó esőzés kedden átmenetileg véget ér, sőt a nap is kisüt hosszabb-rövidebb időre, mégsem örülhetünk igazán a jobb időnek.

Az elmúlt napokban hű társunk volt az esernyő, de most úgy tűnik egy-két napig nem lesz szükség rá. A hétvégén átvonult front mögött megérkezett a hideg levegő, hétfőn délután az ország nagy részén 10 fok alatt maradt a délutáni csúcshőmérséklet, a hegyekben 1-2 cm friss hó is lehullott. Kedden és szerdán eláll az eső és a nap is kisüt, de a kifejezetten hideg reggelek és az azt követő melegedés sok időjárás-érzékeny ember szervezetété megterheli – magyarázza a meteogyógyász.

Mosolygó nő fázósan, kabátban, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hajnalban kifejezetten hideg időre ébredhetünk, helyenként talajmenti fagyra is készülni kell. Ilyenkor a leggyakrabban kopásos eredetű ízületi bántalmakra panaszkodnak a páciensek, melyek akár napközben is tartósan fennállhatnak. Bár májust írunk, nagy a megfázásveszély, szükség lesz a rétegesebb öltözetre és a reggeli időszakban a kabátra! Délelőtt melegszik a levegő, szerdán 18, 19 fok is lehet a délutáni időszakban, ez sokaknál okoz majd migrént, fáradékonyságot, és a munkavégző képesség is csökkenhet.  A hideg reggel és az enyhe délután nagy napi hőingás eredményez, fel kell készülni vérnyomáspanaszokra és keringési problémákra egyaránt! Komoly tünetek esetén javasolt a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!