>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Vérnyomásunk bánja ezt a változékony időt!

Fülledt, trópusias jellegű napok vannak mögöttünk, azaz igencsak szélsőségesen alakult az elmúlt hétvége időjárása! Volt részünk 33 fokban, hatalmas viharokban, magas páratartalomban, viharos szélben és fényszegény órákban egyaránt. A hétfői hidegfront országszerte kellemetlen és rossz időt okozott, de a következő napokban ismét nyári, meleg időben lesz részünk. Szerencsére a fülledtség sem lesz elviselhetetlen, és a hétvégéig drasztikus változás ebben nem is várható – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Újabb front tehát péntekig biztosan nem érkezik, azonban a hirtelen lehűlést követő, hasonlóan hirtelen felmelegedés ugyanúgy terhelést jelent a szervezetünk számára. Az egyes napok között, valamint a napon belül is nagy a hőingás, ez pedig elsősorban a keringési problémák felerősödésével járhat. Nem nyugodhatnak meg a fejfájósok sem, a görcsös panaszokat most inkább a migrénes tünetek váltják fel. Sajnos ezek tartósak is lehetnek, így jelentősen hátráltathatják a mindennapi tevékenységeinket.

Nyár, lovak, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

A leggyakoribb, ami miatt ilyenkor megkeresnek minket, az az általános rossz közérzet, és a visszatérő rosszullétek. A fáradékonyság az egész napra rányomhatja a bélyegét, és akár a munkaképességet is ronthatja, sőt, alvászavarok is felléphetnek. Nem kell azonban ezzel örökké együtt élni, hiszen szerencsére már létezik megoldás a problémára. Ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!